Čini se kako Dariju nimalo ne leži azijska kuhinja, a još manje pripremanje sushija i sashimija.

Čini se kako Dariju nimalo ne leži azijska kuhinja, a još manje pripremanje sushija i sashimija. U prvom izazovu Kutije iznenađenja kuhao je zajedno Mišel, no jelo koje su predstavili žiriju ipak nije bilo dovoljno dobro, pa su oboje završili u Stres testu, Mišel prvi put, a Dario po četvrti. Za posljednju slamku spasa, Dario se ipak nije uspio uhvatiti, pa je njegova avantura u MasterChefu završila.
Tolika mi je toplina odjedanput došla oko srca. Nisam mogao vjerovati da su toliko plakali. Idem se ja sad malo odmoriti, da se slegnu dojmovi. Ovo je za mene ipak povijesni uspjeh i ja ću i dalje kuhati.“ kazao je Dario ponosan što je uspio dogurati TOP 10 kuhara amatera.



Ovog vikenda pred kandidatima je izazov spravljanja azijskih delicija. U prvom izazovu kandidati su kuhali u paru, a zadatak je bio su napraviti steamed dumplings, odnosno azijske okruglice na pari i to s različitim punjenjima.

Kao najbolji kulinarski par proglašeni su Ante i Ratko, a pohvalu su dobili od Dina koji im je poručio: „Vas dvojica kužite što je azijska kuhinja, obojica ste putovali, obojica baratate dobro okusima, osobito ovim egzotičnim i to su vaše prednosti. Vaše mane obojice su da imate dvije lijeve.



Ante, koji je već i prije dobivao pohvale žirija na poznavanje egzotične gastronomije je kazao: „Ono što je meni super je da su okusi bili pravi. Okusi su bili kao da si negdje tamo i to smo htjeli postići!“
Najlošiji u prvom izazovu, osim Mišel i Darija, bili su Robert i Ivana koji su završili u Stres testu.

Stres test je ovoga puta bio drugačiji nego inače, a gost kuhar bio je Nenad Stošić, šef kuhinje restorana „Rougemarin“ u Zagrebu koji prvo paralelno s kandidatima radio pripremu za sushi i sashimi. Panika je nastala kada su u zadnjih deset minuta morali samostalno napraviti svoj sushi i sashimi od sastojaka koje su pripremili zajedno sa chefom Nenadom. „Najveći problem mi se dogodio kod sipe jer sam samo vidjela da ono što on ima ispred sebe, ni približno ne nalikuje onome što ja imam ispred sebe!“ kazala je Ivana koja se kao i ostali kandidati u Stres testu mučila s rolanjem sushija te dodala: „Pitanje je samo tko je gori!

Uslijedilo je kušanje. Mišel je dobila osrednje komentare, jelo je bilo zadovoljavajuće, premda dekoracija nije kako bi trebala biti. Ivani ruža od brancina nije uspjela dobro, nije stavila ni sipu, ali je dobro začinila rižu. Radovan je Robertu rekao kako mu je sve „vanka regule“ jer to baš nije ličilo na tanjur gosta kuhara. Slično je bilo s Darijem koji je imao samo par rolica na tanjuru, pa se jedva imalo što probati. Dino je dugo promatrao tanjur i razmišljao da li da proba da bi na kraju samo komentirao - „masakr“.

S obzirom na komentare žirija, izgleda da se kandidati ipak nisu proslavili u azijskoj gastronomiji U nedjelju ih očekuju novi izazovi, ali isto u azijskom štihu. Ne propustite doznati tko neće ponoviti gradivo od petka pa će i njega orijentalna gastronomija izbaciti iz showa!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju