Iskapanje šljunka je ilegalan posao, ali i posao koji donosi milijune kuna. Reporterka magazina Provjereno 2011. snimila je kako na zaštićenom riječnom području „Đuretina“ kamioni i bageri ilegalno iskapaju šljunak na Dravi.

Policijska uprava Virovitičko-podravska izvijestila je kako je podignuta kaznena prijava protiv dvije osobe zbog protupravne eksploatacije rudnog blaga, čime su pribavili protupravnu imovinsku korist veću od 1.700.000,00 kuna. Riječ je o 49-godišnjaku i 68–godišnjaku, direktorima i odgovornim osobama u trgovačkom društvu iz Pitomače.

Iskapanje šljunka je ilegalan posao, ali i posao koji donosi milijune kuna. Reporterka magazina Provjereno 2011. snimila je kako na zaštićenom riječnom području „Đuretina“ kamioni i bageri ilegalno iskapaju šljunak na Dravi. Nakon što je pribavila dokaze, od svih nadležnih institucija tražila je informacije o poduzetnim koracima kako bi se iskapanje spriječilo. Uslijed istraživanja, Udruga šljunčara vršila je pritisak na Derifaj, a primila je i prijetnje smrću. “Nadam se da će ovakve reakcije institucija uskoro dovesti do zaustavljanja ilegalnog iskapanja šljunka. Posebno mi je drago zbog njihove reakcije jer to još jednom pokazuje da naše dugotrajno istraživanje i inzistiranje na istini daju rezultate”, izjavila je Derifaj.

Zbog sustavnog i kontinuiranog istraživanja teme ilegalnog iskapanja šljunka HND je Derifaj nagradio za izvještavanje o zaštiti okoliša. Vijest o podignutoj kaznenoj prijavi stigla je prije početka osme sezone magazina Provjereno, koja kreće sutra u 22:15 na Novoj TV. Nagrađivana ekipa reportera nastavlja istraživati i otkrivati skrivene motive i pozadinu nevjerojatnih događanja iz svih područja života. Već u prvoj emisiji Derifaj istražuje sumnjive radnje na području Varaždina, u priči o 60 milijuna kuna vrijednom poslu s otpadom.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju