Prema Radovanu bi bila apsolutna zvijezda u bolničkoj kuhinji, a Dino joj je poručuje:

'Počet ću se lupati glavom od zid! Ovo je najgore predstavljanje tanjura ikad!'

MasterChef ove nedjelje donosi mnoštvo uzbudljivih trenutaka, a glavna tema kandidatima će biti zdravo kuhanje i povratak u djetinjstvo.



Morate kuhati zdravo, morate dati neki svoj osobni pečat, a sve to mora mirisati na djetinjstvo.“ objasnio je kandidatima Igor Mešin. Pobjednik Testa osjetila iz prethodne epizode imat će priliku izabrati glavnu namirnicu s kojom će ostali kandidati kuhati. Između špinata, poriluka i mahuna odabir će pasti na poriluk, no neće se svim kandidatima svidjeti taj odabir. „Što ću sad? Ja mrzim poriluk! Mogu ga pojesti samo da ga zamaskiram sa svim ostalim!“ nevoljko je kazala Ivana koja nikako nije ljubiteljica poriluka, dok je Josip izjavio kako se inače hrani zdravo tako da će zadatak biti njegova – 'svakodnevna kuhinja'.

Meni moja baka priča da sam ja uvijek bila dijete koje je voljelo sve jesti i veli: Ti si najbolje dijete na svijetu. Znači ako je bio grah, kelj, ako je bila repa, veli ti si uvijek sve jela. Mislim, hvala Bogu, vidi se na meni!“ kroz smijeh je ispričala Mišel.



Prije nego što će se kandidati baciti na posao, žiri će im dati par uputa. „Za razliku od one druge dvije, ovo je jedna od mojih omiljenih namirnica. Sjetite se da je fin, podatan, zna biti jako mekan, slatkast, ukusan, a svejedno može imati jako puno karaktera.“ kazao je Andrej kandidatima dok ih je Dino upozorio na obradu glavne namirnice: „Poriluk raste iz zemlje. Ne budete li prali, rezali i čistili poriluk kako treba, nećemo ni probati jela.



Test kreativnosti u kojemu će se kuhati zdravo, naizgled izgleda poprilično lagan, no neki kandidati će pasti u vlastitu zamku. „Danas mi je najbitnije da ne napravim ni jednu grešku na svom tanjuru i da pokušam maksimalno iznenaditi žiri s novim idejama, zanimljivim okusima i biti među boljima!“ kazala je Iva, dok je Robert odlučio 'ići na najosnovnije' kako bi što bolje izvukao neke okuse.

Martina je odlučila raditi jelo koje bi napravila za svoju četverogodišnju kćer. „Mora biti šareno, mora biti povrće pokriveno s nečim da baš to ne vidi. Kuham danas za nju!“, a hoće li jelo koje bi servirala četverogodišnjakinji biti zanimljivo i žiriju, vidjet ćemo u nedjeljnoj emisiji.


 

RIŽOTO BEZ RIŽE

Baš nije moj dan opet! Voljela bih da su drugi bili gori od mene. Ovo je prvi put da navijam da je netko lošiji od mene“ kazala je Ivana kojoj će odmah na početku sve poći po zlu. Nakon izbora iz dućana, Ivana se vratila na svoju radnu jedinicu bez riže. „Ajme koji osjećaji!“ poručila je Ivana koja će brzo morati smisliti kako iskombinirati namirnice koje je odabrala za rižoto.

Ni magični štapić neće pomoći Ivani pa će na kušanju zaraditi zanimljive komentare žirija. „Počet ću se lupati glavom od zid! Ovo je najgore predstavljanje tanjura ikad! Ovo bi se moglo zvati: Ako ne izgleda dobro – sigurno je zdravo!“ poručio joj je Dino dok je Radovan dao zanimljivu deskripciju Ivaninog jela: „Ivana sad imaš skoro u svim bolnicama posebne menije za specijalnu skupinu bolesnika. Ti bi apsolutna zvijezda bila u kuhinji za takav odjel!“ Znajući kako je sama kriva za svoj propust, Ivana je komentirala: „Ne mogu se ljutiti na njihove komentare, meni je to presimpatično, Dino je super, a Radovan mi je legenda!

Utrka za titulom trećeg hrvatskog MasterChefa postaje sve napetija, a kandidati će morati uložiti maksimalne napore kako bi što dulje ostali u utrci. „Ja sam majstor organizacije kada imam čiste ideje o tome što trebam, tako da imam neku skrivenu nadu da bi to moglo dobro proći. Nije nužno da bude najbolje, ali neka prođe dobro i neka ja ne idem u Stres test i bit ću sretan!“ kazao je Ante.
 


Tko će od preostalih 12 natjecatelja kuhati najlošije, tko će završiti u Stres testu, a tko će zauvijek napustiti MasterChef kuhinju gledatelji imaju priliku saznati ove nedjelje od 22 sata na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju