Na susjedinoj zabavi inspektor Lorenzo Fabbri upoznaje studenticu Ivanu koja ga sljedeći dan posjećuje u policijskom uredu.

11. sez., 9-10. ep. - 9. ožujka

Na susjedinoj zabavi inspektor Lorenzo Fabbri upoznaje studenticu Ivanu koja ga sljedeći dan posjećuje u policijskom uredu. Studentica prava iz bivše Jugoslavije moli ga da otvori slučaj njezine mame Milice koja je izgubila život prije 17 godina. Ona ne vjeruje da je počinila samoubojstvo. Fabbri isprva ne pokazuje veliki interes za slučaj pa Rex preuzima inicijativu i nosi dosje patologinji Gaibi koja otkriva nekoliko nelogičnosti. Jedan trag vodi do Stojaka koji je prokrijumčario Milicu na zapad. No on ima alibi: u vrijeme Miličine smrti, on je bio u zatvoru. Također, Milica je platila sav svoj dug prema njemu. Inspektor Lorenzo Fabbri odlazi na koncert pijanista Flavia Bonomija, koji će ga primiti nakon koncerta. No kad Antonio odvede Fabbrija do Flavijeve garderobe, čuju vrisak i nađu mrtvog pijanistu, dok u pozadini svira glazba. Pokraj drugog ulaza u garderobu nađena je naušnica. Pristup garderobi imaju jedino Flavijeva žena Malice i njegov ljubavnik Vittorio. Malice opisuje njihov brak kao dobar, premda je Flavio odlazio u svoj hotelski apartman s vremena na vrijeme. Morini nalazi nacrt oporuke i zahtjev za rastavom braka.

11. sez., 11-12. ep. - 10. ožujka

Katia je osvojila krstarenje za dvije osobe i inspektor Lorenzo Fabbri ide s njom, a Rexa ostavlja Moriniju. No Rex se uspije ušuljati na brod pa ga Fabbri sakrije u svoju kabinu. U međuvremenu, Katia otkriva da je Anna, koju je fizički zlostavljao jedan putnik, nestala. Anna bježi od svojeg svodnika Pietra koji ju je htio prodati japanskom biznismenu za 200.000 eura. Sad namjerava započeti novi život s tim novcem. Annin bivši ljubavnik De Scalzi također je na brodu. Anna inscenira svoj vlastiti nestanak, stavlja vlasulju i predstavlja se kao Sophia, a sumnja je bačena na De Scalzija kojeg uhićuje Fabbri. De Scalzi uzalud se kune u svoju nevinost.
Inspektor Lorenzo Fabbri, Rex i Morini na konferenciji su na Malti, na kojoj je otrovan Ranieri, talijanski stručnjak za umjetnost. Gori naredi da njegovi inspektori pomognu malteškim kolegama. Ranieri je radio na nedavno otkrivenoj Caravaggiovoj slici. U njegovoj su torbi pronađene dvije karte za brod za Tunis. Zagonetna žena posjetila ga je nedavno, no njegova pomoćnica Gianna ne poznaje ju. Najvažnije od svega, nestao je ključ sefa u kojem stoji vrijedna slika.

12. sez., 1-2. ep. - 11. ožujka

Na gradilište zgrade nađene su ljudske kosti. Inspektor Fabbri utvrdi da su pripadale Alessandru Solferini, sinu Vittoria, vlasnika multinacionalne farmaceutske tvrtke. Dječak je otet prije nekoliko godina, a policija ga nije uspjela pronaći. U međuvremenu, dolazi novi inspektor, Alberto Monterosso, koji mijenja Morinija. Fabbri ide razgovarati sa Solferinom koja napada policiju zbog kasnog otkrića kostiju djeteta. U međuvremenu, Antonio Genovese, Solferinova desna ruka, puše za vratom i vrši pritisak na Fabbrija da što prije rasvijetle otmicu i smrt Alessandra. Kad mladića koji radi u odlagalištu ubiju profesionalci, Fabbri i njegovi sumnjaju da je dječak bio član klana Antonia Semeria, poznatog lokalnog razbojnika. Mladića je ubio veliki Semerijev suparnik, Donato Tramontana, koji boluje od dijabetesa i ima psa dresiranog za dijabetičare. Semerijevi ljudi žele se odmah osvetiti. Ubiju Tramontanova psa i otmu kćer dresera psa koji u tom trenutku radi s Rexom.

12. sez., 3-4. ep. - 12. ožujka

Inspektora Fabbrija mijenja inspektor Davide Rivera koji već prvi dan ima slučaj u rukama. Poznati odvjetnik Grossi nazvao je policiju kako bi prijavio da je ubio svoju ženu. Odvjetnik kaže da ju je udario u glavu kipićem sina Alessandra, mladog mjesnog umjetnika koji ima problema s drogom. Rex, tužan i usamljen što mu nema gazde, traži inspektora i nema volje sprijateljiti se s Riverom. Felipe, mladić iz Brazila na odmoru u Rimu, pronađen je mrtav. Davide i Rex započinju istragu, no nedostaje im mnogo kockica. Kao prvo, mladića su ubili profesionalci, iako nema policijski dosje i ne kreće se u mutnim krugovima. Štoviše, prvo je ubijen nožem, a zatim upucan. Osim toga, nestala je Felipeova djevojka Valentina, a njegov otac Giovanni više je uplašen za svoj život negoli je tužan zbog smrti sina. Nešto tu nije u redu.

12. sez., 5-6. ep. - 13. ožujka

Salvatore Nicastro padne s osmog kata zgrade u kojoj živi pa se Davide i njegova ekipa nađu pred vrlo složenom istragom. Skinhead Salvatore tek je izašao iz zatvora u kojem je boravio zbog ubojstva mlade žene i pokušaja ubojstva njezina zaručnika Giacoma Ferrarija. U tome su sudjelovala još dva Skinheada, Giulia i Filippo. Kao i Nicastro, i Giulia je tek izašla iz zatvora. Rim, međunarodno natjecanje u plivanju. Prvak Filippo Sodino nadomak je pobjede utrke na 400 metara, no odjednom umre. Na natjecanju su Rex i inspektor Davide Rivera. Obdukcijom zaključuje se da je uzrok smrti količina dopinga koju je mladi sportaš imao u tijelu. Iskazi zaručnice, njegove kolegice Valentine i dokazi navode inspektora Riveru da posumnja u oca Filippa, bivšeg plivača, koji je možda, u želji da njegov sin pobijedi, podmetnuo doping. Drugi sumnjivac je suparnik Gabriele Bernardi koji je na posljednjem natjecanju sudjelovao sa Sodinom.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju