Bračni par arhitekata preko interneta pod pseudonimom 'Dvoje za tebe' stalno traže partnera za seksualne igrice u troje.

6.sez., 3-4.ep - 8. prosinca

Bračni par arhitekata preko interneta pod pseudonimom 'Dvoje za tebe' stalno traže partnera za seksualne igrice u troje. Na njihove elektronske oglase javio se i surfer internetom Peter Bachmann (Jan Sosniok). Dok je Klaus Kainz kamerom snimao njihov vrući sastanak, Bachmann ga je provocirao te ga je Kainz u afektu ubio i skrio tijelo. Tek tri mjeseca poslije pronađeni su Bachmannovi posmrtni ostaci. Kako Brandtner (Gedeon Burkhard) i njegov tim, zahvaljujući Bachmannovu računalu naslute da se ubojica vjerojatno krije među parovima s kojima je Bachmann često stupao u kontakt. U nacionalnoj biblioteci izložena je tek nedavno otkrivena znanstvena ostavština botaničara i svjetskog putnika grofa Egona Reichenberga. Plemeniti istraživač u prošlom je stoljeću u Tibetu otkrio sredstvo, koje bi trebalo znatno produljiti čovjekov životni vijek. Informacije o mjestu gdje se to sredstvo nalazi i njegovoj recepturi naslućuju se u njegovim opsežnim zabilješkama, na njihovu analizu neki očito nisu željeli čekati. Tako se Felix Nordegg (Christoph Dostal), daljnji rođak grofa, jedne noći ušuljao u biblioteku, a dok je pregledavao tajanstvene eksponate, ubili su ga bezobziran student farmacije Michael Stoll (Nils Nelleßen) i njegov prijatelj. Michael, pohlepan za novcem, želi pronaći recept za eliksir te tako zaraditi milijune. Iako je vješto skrio Nordeggovo tijelo, ono je nakon nekoliko sati slučajno pronađeno.

6.sez., 5-6.ep - 9. prosinca

Talentiran i vrijedan skakači konj Sirius ponos je mlade turnirske jahačice Therese Latzki (Anna Luise Kish). Ali Theresinoj majci, vlasnici konja, važni su samo slava i novac. Kada Theresa nakratko otputuje, konja predaje na brigu sadističkom treneru Arthuru Steinu (Henry Meyer), koji želi od njega napraviti prvoklasnog skakača. Ali Sirius pri skoku slomi prednju nogu i Stein ga upuca. Theresin prijatelj konjušar, koji je potajice promatrao Steina, u bijesu ga napadne. Pokušavši zadržati Josepha, Steinov duševno zaostali brat Gerhard slomi mu vrat. Braća ubojstvo odluče prikazati kao nesretan slučaj i pretvaraju se da je skupi turnirski konj otet, ali osim Josepha ima i drugih svjedoka: zaštitnici životinja bračni par svjedoci su ubojstva te odluče ucijeniti Steina. Po nalogu trgovca oružjem Shweigera (Hermann Schmid), privatni detektiv Hans Bergmann (Bernd Birkhahn) i bivši plaćenik ubiju poznatog novinara i pisca Klausa Arnsteinera, tijekom njegova boravka u bolnici. Arnsteiner je istražujući ilegalnu trgovinu oružjem, naišao na Schweigera i njegovu bandu te ih razotkrio objavivši priču. Naposljetku ubojice uklone i svog pomagača, bolničara koji je na ovaj način htio riješiti svoje financijske probleme. Ovo ubojstvo je sasvim slučajno vidio neupleteni Albert Groll, koji o tome obavijesti policiju.

6.sez., 7-8.ep - 10. prosinca

Beskrupulozan odvjetnik dr. Fabian Ambach (Albert Rueprecht) vodi unosnu trgovinu djecom otetom u Italiji. U Njemačku ih dovodi njegov pomagač Gianni Costarella tako da ih smjesti u zagušljivo skrovište u kamionu punom papiga. Ambach ih zatim prodaje svojim imućnim klijentima. Jednog dana se jedno od djece uguši tijekom prijevoza te Costarellu počne peći savjest i odluči se povući. Inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard) i njegov tim preuzimaju ovaj tužni slučaj. Kako patolog dr. Graf (Gerhard Zemann) ubrzo otkriva, dijete je sigurno bilo u kontaktu s brazilskom vrstom papige. Reklamni fotograf ima više nego nastran hobi te fotografira mrtva živa bića. U svoj atelje zaključava mladu Iris Mankerm te je ubije. Tjedan dana poslije Irisina majka dolazi k Boecku i prijavi njezin nestanak. Brandtner (Gedeon Burkhard) slijedi informaciju gđe Manker da je Iris nedavno sudjelovala u jednom talk showu te joj ponosno rekla da se za nju zanima neki fotograf. Zajedno s Rexom, Brandtner analizira snimku emisije. Među gostima u studiju zamijete fotografa Riedera.

6.sez., 9-10.ep - 11. prosinca

Ubrzo nakon zatvaranja šaltera maskirani razbojnik napadne privatnu banku te prisili direktora banke i njegovu tajnicu da mu predaju svu gotovinu iz trezora. U međuvremenu jedna od zaposlenica banke pukne i beskrupulozni kriminalac je ustrijeli te nakon toga pobjegne s plijenom i direktorom banke kao taocem.
Inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard), koji je s Rexom, obožavateljem vožnje na crno na Velikom kotaču, žuri se na mjesto zločina, gdje se pojave i ostali zaposlenici banke. Lijepa studentica Marion Nikl usput radi kao prostitutka u jednom luksuznom bordelu. Od svoje stalne mušterije, investicijskim stručnjakom, koji joj daje razne savjete o dionicama, Marion želi profitirati te se tako uvuče u mrežu zločina. Rex i njegov gazda sada moraju riješiti i njen slučaj.

6.sez., 11-12.ep - 12. prosinca

U dizalu velike poslovne zgrade pronađena je ubijena šefica agencije za putovanja zrakoplovom. Samo nekoliko sati poslije na isti način ubijen je razvodnik u jednom kinu. Prvo sve ukazuje na to da se u oba slučaja radi o istom ubojici. Ali ovu teoriju vrlo brzo jasnim dokazima opovrgne patolog dr. Graf (Gerhard Zemann). Inspektor Alexander Brandtner (Gedeon Burkhard) i Rex moraju pronaći dvojicu ubojica. I dok se Brandtner muči s motivom ubojstva, opet su počinjena dva slična zločina. Pokušavši oteti studenticu informatike iz njezina stana, Xaver Stoll, vlasnik zaštitarske tvrtke opsjednut seksom, nehotice ubije mladu ženu i pobjegne. Prvo zbog ubojstva uhite njena zaručnika. Patolog dr. Graf (Gerhard Zemann) može osloboditi Kufnera, jer je u utvrđeno vrijeme smrti Kufner bio daleko od mjesta zločina. Inspektor Alex Brandtner (Gedeon Burkhard) saznaje od pazikuće da se neupadljiva bivša stanarka naglo iselila nekoliko tjedana ranije.
<p style="overflow: hidden;"><a target="_blank" href="http://novaplus.dnevnik.hr/popis/serije"><img src="http://image.dnevnik.hr/media/images/original/Jul2014/60973740.jpg"></a></p>

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju