Djevojka koja ujutro prije odlaska na posao uzima vitaminsku pilulu ubrzo je nakon toga mrtva. Marc (Alexander Pschill) i Rex pojavljuju se na mjestu događaja, gdje ih dr. Graf izvještava da postoje sumnje u prvobitnu dijagnozu srčanog udara.

7 .sez., 12-13.ep - 29. prosinca

Mlada kozmetičarka od svog najranijeg djetinjstva ima samo jedan cilj: želi pod svaku cijenu postati poznatom. U nedostatku talenta pokušava se približiti poznatim osobama te sanja kako će preko 'pravog' kontakta jednoga dana postati velikom zvijezdom. U međuvremenu, postala je iskusnim lovcem na autograme; snimajući svoje zvijezde, vrlo se vješto ubacuje na fotografije. Kada je jedne večeri slijedila poznatu manekenku za reklame do WC-a u jednom kafiću kako bi je snimila, starleta se naljutila i izbila joj aparat iz ruke. U afektu kozmetičarka je posegnula za bocom šampanjca, njome udarila manekenku, snimila je te neprimjetno pobjegla s mjesta zločina. Trgovci umjetninama dobiju od skupljača umjetnina ponudu za ukradenu egipatsku mumiju vrijednu deset milijuna dolara. Budući da je sarkofag sa sveukupnim sadržajem već prodan jednom drugom interesentu, njih dvojica dođu na ideju da načine kopiju mumificiranog tijela. Preko novinskog oglasa potraže prikladno tijelo za svoj naum. Kada se na njihov oglas javi mladić, njih dvojica provedu svoj smrtonosni plan u djelo. Mladićeva djevojka prijavi Marcu (Alexander Pschill) nestanak svoga dečka. Marc polazi od činjenice da je mladić vjerojatno žrtva zločina.

7 sez., 14-15.ep - 30. prosinca

Uzgajivač golubova raznesen je u eksploziji u svojoj kući. Ubrzo postaje jasno da je stradao u bombaškom napadu, a bomba mu je poslana preko goluba pismonoše. Prvi trag policiji daje njegov prijatelj, koji im ispriča da su žrtvu i gotovo sve ostale članove društva uzgajivača golubova, ne tako davno opljačkali. Lopov ili lopovi otuđili su mlade ptice koje su nakon nekoliko dana žive i zdrave doletjele natrag svojim vlasnicima. Niki (Elke Winkens) dobije pismo od svoje stare znanice, kradljivice, koju je svojedobno privela i koja upravo služi zatvorsku kaznu u ženskom zatvoru. Znanica traži od inspektorice da joj pomogne. No uskoro Niki, dobiva vijest da joj je znanica ubijena. Niki ni u jednom trenutku ne pomišlja na samoubojstvo mlade žene koja je voljela život te se prerušena u prevaranticu, ubaci u kaznionicu.

8,.sez., 1-2.ep - 31. prosinca

Nepoznati snajperist puca i pogađa Marca (Alexander Pschill) i Rexa dok trče obalom Dunava u Beču. Marc je samo lagano ozlijeđen, ali Rex se bori za život. Marc kreće u potragu za počiniteljem, koji želi naplatiti stare dugove, a potraga ga vodi u bečko podzemlje. Istraga na koncu pokaže da meta snajperista nije Marc, nego samo Rex. Dok se Rexov tim približava otkrivanju počiniteljeva identiteta i pri tome uspijeva razotkriti jedno staro umorstvo, počinitelj se sprema ostvariti svoje planove o ubojstvu, koje je skovao u zatvoru. Uspijeva zatočiti jednu djevojku. Kada ga Kunz (Martin Weinek) napokon pronađe, čini se da je već prekasno. U jednom starom vagonu na napuštenom sporednom kolosijeku zatočeno je nekoliko 10-ogodišnjih dječaka iz Istočne Europe. Moraju slušati kako jednog od njih okrutno tuku. Nemilosrdni počinitelji, dva mladića po imenu Urban (Harald Posch) i Leitner (Jevgenij Sitochin), pretjeraju s 'disciplinskom mjerom' - dječak umire i moraju se riješiti njegova tijela. Sljedeći dan netko nalazi tijelo na odlagalištu smeća. Marc (Alexander Pschill) i Rex pokreću potragu. Dječaci iz Rumunjske moraju mijenjati lažne novčanice od 50 eura za Urbana i Leitnera. Nikolai (Schemal Mersimi), jedan od dječaka, usput upoznaje vršnjakinju Iris (Vanessa Stroux), koja se bavi sitnim krađama. Urban, koji promatra Nikolaija, otkriva Iris te je otjera.

8,.sez., 3-4.ep - 1. siječnja

Djevojka koja ujutro prije odlaska na posao uzima vitaminsku pilulu ubrzo je nakon toga mrtva. Marc (Alexander Pschill) i Rex pojavljuju se na mjestu događaja, gdje ih dr. Graf izvještava da postoje sumnje u prvobitnu dijagnozu srčanog udara. Nedugo nakon toga na drugom mjestu umire muškarac koji kod sebe ima vitaminske pilule istog proizvođača. U oba slučaja pilule su bile otrovane. Istražitelji polaze od toga da je riječ o ucjeni proizvođača, kao što je to uobičajeno u sličnim slučajevima. Netko uskoro traži otkupninu od tvrtke. Tijekom vješto isplanirane predaje novca dolazi do uhićenja zločinaca zahvaljujući Rexu. Oni priznaju ucjenu, ali poriču da su otrovali vitaminske pilule.. Uzbuđenje u jednoj klinici. Mlada pacijentica po noći je bez traga nestala iz svoje sobe. Nakon intenzivne potrage pronalaze je onesviještenu u dizalu. Šefica klinike (Claude Sofie Jelinek) traži da se pokrene istraga. Sljedeće jutro pronađena je ubijena... Marc (Alexander Pschill) je uvjeren da samo netko iz noćne smjene dolazi u obzir kao ubojica. Ali svi zaposlenici i liječnici tvrde da nisu ništa vidjeli ni čuli. Čini se da je ubojstvo šefice klinike počinjeno kako bi se nešto zataškalo... Seksualni napad, koji se nedavno odigrao u klinici, navodi istraživački tim na trag zločincu. Prikupljaju uzorke DNK, uspoređuju ih te nailaze na bolničara Lexea (Ottokar Lehrner). Marc i Niki (Elke Winkens) ne uspiju uhititi bolničara, jer ga pronađu obješenog u podrumu klinike...

8,.sez., 5-6.ep - 2. siječnja

Panika na jezeru Alte Donau. Uzbuna zbog krokodila: navodno je jedan krokodil pušten na slobodu i ugrožava kupače. Debela Margaretha (Ulrike Beimpold) zvana Mops prisiljena je gledati kako se njezina lijepa sestra Doris (Doris Schretzmayer) utapa u jezeru, što još uvijek nije slučaj za odjel za umorstva. Ali jest slučaj konobara Sergea (Toni Wegas) kojega uskoro nalaze ustrijeljenog u stanu u blizini jezera Alte Donau. Serge je bio poznat ženskaroš. Mnoge indicije upućuju na Sergeovu ljubomornu djevojku Sonju (Viviane Bartsch). Ali tu je i činjenica da je Serge skrio veliku količinu novca. Voditeljska zvijezda na privatnoj radiopostaji Nina Klaus (Arabella Kiesbauer) već neko vrijeme provodi kampanju protiv vožnje u alkoholiziranom stanju. Neki od slušatelja protive se akciji, zbog čega telefonom vrijeđaju Ninu Klaus te joj prijete. Kada nakon jedne od emisija, kao i obično, popije jedno piće te svojim vozilom krene kući, dogodi joj se nezgoda u mračnoj sporednoj ulici. Nina Klaus pregazila je djevojku, za koju ustanovi da je mrtva. Neposredno nakon dolaska policije pojavljuje se i fotograf koji snima poznatu voditeljicu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju