Na parkiralištu na kojem se parkiraju kamioni, brutalno je ubijen vozač kamiona. A njegovo vozilo u kojem se nalaze lijekovi je ukraden.

4.sez., 18-19.ep - 24. studenog

Na parkiralištu na kojem se parkiraju kamioni, brutalno je ubijen vozač kamiona. A njegovo vozilo u kojem se nalaze lijekovi je ukraden. Banda koja se krije iza zločina zapovijeda vozaču da odveze kamion u Istočnu Europu, ali on odbije. Banda ga pokuša ubiti, ali on uspijeva pobjeći te se na posljetku sakrije kod svećenika. Inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard) pronađe trag koji vodi do bande i pronađe svećenika, ali svećenik se zbog ispovijedi zakleo na šutnju. Kada banda ubrzo nakon toga otme svećenika, za Brandtnera i Rexa počinje utrka s vremenom. Nakon strastvene noći, Susanne Konsel (Ruth Rieser) i njezin ljubavnik Günther Sikora (Andreas Patton) se posvađaju. Ona ga gurne od sebe, on posrne, padne preko ograde niz strmu padinu te u nesvijesti završi na dnu. U panici Susanne Konsel (Ruth Rieser) uzme mobitel i nazove svojega supruga liječnika, koji potvrdi njegovu smrt. Konselovi odluče zataškati sve tragove nezgode. No inspektora Brandtnera (Gedeon Burkhard) i njegov tim ne može se zavarati.

4.sez., 20.ep, 5.sez. 1.ep - 25. studenog

Mladić opljačka banku u Beču. U pokušaju bijega upuca prolaznika. Brandtner (Gedeon Burkhard), Böck (Heinz Weixelbraun) i Rex svjedočit će događaju, ali se neće moći umiješati. Njihova će ih istraga dovesti na trag, ali se inspektori uskoro nađu suočeni sa sve složenijom mrežom kriminala, uključujući trgovanje drogom i prostituciju. Idila parka, nedavno otvorenog za javnost, neočekivano je narušena kada u njemu pronađu mrtvog mladića sa strašnim ranama od ugriza na vratu. Kako je više posjetitelja parka noću čulo jezivo zavijanje pasa, pošlo se najprije od toga da je preminuli žrtva nekakvog agresivnog psa. Inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard) je pak od početka uvjeren da bi u sve to mogao biti umiješan čovjek. Nakon detaljnijeg pregleda neobično dubokih rana od ugriza postaje jasno da ne potječu od psa nego od davno izumrla vuka te da je riječ o ubojstvu. U Muzeju patologije i anatomije, u kojem se čuvaju medicinski preparati i kosturi, Brandtner saznaje da je iz muzeja ukradena lubanja vuka. Brandtner sumnja da je kradljivac netko do čuvara.

5.sez., 2-3.ep - 26. studenog

Rano ujutro skitnica u kabrioletu pronalazi tijelo zgodnog Thomasa Reischa (Simon Verhoeven). Rex, Brandtner (Gedeon Burkhard), Böck (Heinz Weixelbraun) prihvaćaju slučaj i utvrđuju da mjesto nalaska žrtve ne može biti mjesto počinitelje zločina; netko je mrtvog Reischa dovezao u njegovu vlastitom autu. Iz nalaza sudskog patologa može se zaključiti da je zločin počinjen u afektu, a čini se da je Reischova vratna arterija ozlijeđena kratkim, tupim predmetom, što je uzrokovalo emboliju. U luksuznom hotelu-dvorcu u kojem je Reisch položio praksu Brandtner ispituje direktora hotela, koji sumnju usmjerava na Reischovu djevojku. Djevojka priznaje da se kratko prije ubojstva žestoko posvađala s Reischom u jednoj diskoteci. Ali zbog alibija ona ne može biti ubojica. Rex nanjuši mjesto zločina, sporednu ulicu koja vodi prema diskoteci i u kojoj je Reisch parkirao svoj auto. A zatim Reischova djevojka otkriva podatak koji sve mijenja, a to je da Sandra (Bojana Golenac), razmažena kći direktora hotela, te je kobne noći također bila u diskoteci. Pronađen je skitnica mrtav na ranžirnom kolodvoru, ali okolnosti njegove smrti ostaju tajanstvene. Brandtner (Gedeon Burkhard) i Rex ubacuju se među beskućnike koji spavaju oko kolodvora. Brandtner dobiva nove informacije tek nakon pregleda patologa. Naime, muškarac je ubijen vrlo otrovnim nervnim plinom po imenu sarin, kemijskim oružjem za masovno uništenje. Čini se da je plin ušao u zemlju iz Moskve u željezničkom vagonu. Alex Brandtner i njegove kolege moraju što je prije moguće saznati kada i gdje se taj plin treba upotrijebiti. Uz pomoć vozača dostavnog taksija, koji je opasnu kutiju dovezao u tobožnju tvrtku za uvoz i izvoz, Brandtner može izraditi fotorobot.

5.sez., 4-5.ep - 27. studenog

Dečko studentice medicine Sybille (Doreén Dietel), prijavljuje njezin nestanak. Brandtner (Gedeon Burkhard) i njegov tim igrom slučaja preuzmu slučaj i kreću u potragu za Sybillom, koja je dan ranije krenula na utrku brdskih bicikala. Rex naposljetku pronalazi njezino tijelo, a patolog otkriva da je Sybille ubijena strijelom za lov. Sybille i Peter (George Lenz) su zajedno s Andreom (Loretta Pflaum) i njezinim dečkom živjeli u jednoj kući. Andrein dečko je jedini od njih četvero upravo završio studij medicine i radi kao liječnik u otmjenoj klinici za estetsku kirurgiju dr. Flemminga, u kojoj je katkad pomogala i Sybille. Sada se Andrea i Peter međusobno sumnjiče za ubojstvo iz ljubomore jer je Sybille prije nekog vremena imala aferu s njenim dečkom. Ali tada Peter u Sybillinu računalu otkriva šifriranu datoteku i Andrea i Peter su odjednom sigurni da su pronašli motiv ubojstva. Trgovac antikvitetima Zehrer (Peter Faerber ) i njegov poslovni partner otkupili su ostavštinu direktora, koji je umro u dubokoj starosti. Dok je Zehrer pregledavao bezvrijedne slike milijune dolara teškog slikara iz hobija, naišao je na njegovu oporuku. Napisana je na donjem rubu jedne slike te je bila skrivena okvirom. Ne obavijestivši svog poslovnog partnera o svojem pronalasku, Zehrer javi nećaku preminulog, koji se do tada smatrao jedinim nasljednikom. Ali nećak će trećinu nasljedstva morati prepustiti njegovateljici. Nećak ubija Zehrera u bespomoćnom bijesu kada mu ovaj ne želi otkriti gdje je skrivena oporuka.

5.sez., 6-7.ep - 28. studenog

Život uspješna autora krimića okončan je na vrlo perfidan način: model helikoptera sa eksplozivnom napravom pomoću daljinskog navođenja usmjeren je u njegov stan, gdje je eksplodirao. Brandtner (Gedeon Burkhard) i Böck najprije osumnjiče njegova izdavača, kojemu spektakularna smrt autora donosi publicitet i hitno potreban financijski uspjeh. Osim toga, ispostavi se da je izdavač vodio pregovore s jednim drugim kako bi od žrtve mogao tražiti veći honorar. Voditeljica podružnice jednog supermarketa, pronađena je ustrijeljena na Strudelhofstiegeu. Čini se da je bila žrtva pljačke, jer nedostaje novčanik s dnevnim utrškom. Uspoređujući ovaj slučaj sa sličnim napadima, Brandtner (Gedeon Burkhard) i Böck (Heinz Weixelbraun) nailaze na već kažnjavanog kriminalca, koji je nedavno pušten iz zatvora i živi sa svojom sestrom u istoj kući kao i žrtva. Čini se da je slučaj jasan i on je uhićen. Ostali stanari, posebno kućepaziteljica, osjećaju olakšanje i smatraju da je time potvrđeno negativno mišljenje , koje su imali o svom sustanaru. No, uhićenik ima alibi. Ubrzo nakon toga kućepaziteljica je pronađena ubijena u podrumu pored ukradenog novčanika.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju