Mlada žena, Amelia Gatti, napadnuta je u osamljenoj ulici usred noći. Njezin napadač, Aristide Giovanetti, sitni kriminalac dobro je poznat policiji, slučajno je u toj borbi ubijen vlastitim nožem.

13. sez., 5-6. Ep. - 23. ožujka

Mlada žena, Amelia Gatti, napadnuta je u osamljenoj ulici usred noći. Njezin napadač, Aristide Giovanetti, sitni kriminalac dobro je poznat policiji, slučajno je u toj borbi ubijen vlastitim nožem. U stanju šoka, Amelia bježi s mjesta tog slučajnog zločina. Bježi od policije, no zove popularnu radijsku emisiju kako bi dala izjavu o svojoj nevinosti tvrdeći da je branila svoj život. Nitko joj ne vjeruje, osim Rivere koji je pokuša nagovoriti da prestane bježati, da se preda policiji i brani.
Rivera, njegova nećakinja Lisa i Rex nalaze se na dobrotvornoj zabavi na kojoj se skuplja novac za amazonske prašume, u luksuznoj Villi Malpenga. Tijekom igre pokera, vilu napada grupa gangstera i drži sve prisutne kao taoce dok traže zagonetni sef. Dok policija okružuje zgradu, Rivera, Rex i Lisa sakrivaju se u potkrovlju. Tijekom napetih pregovora između policije i napadača, Rex se uspije ušuljati natrag u zgradu, donijeti lijek kojim će Rivera liječiti Lisinu ranu zadobivenu tijekom napada.


13. sez., 7-8. Ep. - 24. ožujka

Važan političar, vjerojatno budući premijer Italije, upucan je s hotelskog prozora tijekom predizbornog govora. Jedan od tjelohranitelja, Danovaro, odjuri u sobu i nalazi Arapa Hameda Hassana kako drži pušku. Danovaro ga ubije i čini se da je slučaj zaključen. No zahvaljujući Rexu, koji otkrije još jednu sobu iz koje se moglo pucati, inspektor Rivera dovodi u sumnju verziju događaja koju podupiru tajne službe po kojoj je ubojstvo dio međunarodne terorističke operacije. No polako Riverina verzija, po kojoj je krivac profesionalni ubojica kojeg plaća bankarski lobi, nailazi na potporu.
U zagonetnoj pucnjavi u okolici Rima, ubijen je Hrvat po imenu Bogdan Vladić, a ubijena je jedna Albanka. Tijekom istrage Rivera otkriva da se u prtljažniku kombija koji je Vladić parkirao u blizini mjesta zločina, nalazi dijete. Iznenađujuće otkriće uvodi Riveru u svijet ilegalnih posvajanja u koji su upleteni prevareni roditelji i cinični kriminalci. Rivera otkriva da je dijete trebalo biti dostavljeno neprofitnoj organizaciji zvanoj „Sretne obitelji“ koju vodi Sabrina Varese.


13. sez., 9-10. Ep. - 25. ožujka

Tijekom predstavljanja novog modnog magazina, u trenutku dolaska manekenke s naslovnice u hotel „Ambrosia“ u kojem se odvija zabava, mlada žena pada s hotelskog prozora. Nasreću, Ornella Lajo pala je na nadstrešnicu ispred hotela i preživjela. Odvedena je u bolnicu u kojoj su joj dijagnosticirani potres mozga i posttraumatska amnezija. U međuvremenu, preliminarna istraga u hotelu otkriva tijelo u sobi iz koje je Ornella pala. Claudio Orlandini ubijen je jednim metkom.
Na predivnom mjestu grada Rima, u blizini Koloseuma, u parkiranom autu ubijena je Sonia Gimignani, u kojem je bila sa svojim mužem Robertom, odvjetnikom kriminalaca. Par je napala nepoznata osoba koja je udarila Roberta i nožem ubila ženu. Inspektor Rivera i Rex rekonstruiraju posljednju fazu zločina ispitujući jedina dva svjedoka: Dariu, mladu ženu, i bivšeg vojnika, Massima Bonuccija. Rivera otkriva da je suprug žrtve nedavno angažirao privatnog detektiva koji je pratio svaki njezin pokret.


13. sez., 11-12. Ep. - 26. ožujka

Lucio i Michele Castroglio dva su kriminalca koja su odslužila dugu zatvorsku kaznu i namjeravaju se osvetiti paru odgovornom za to: Riveri i Rexu. Dvojica braće otmu poznatog veterinarskog kemičara Eduarda Violu, i prisile ga da izvrši sintezu otrova korejske žabe. Tijekom kratkog zatočeništva, Eduardo je prisiljen da proizvede feromon, hormon koji se daje psima prije borbe jer podiže agresivnost. Nakon što je kemičar izvršio svoj posao, Lucio i Michele zabiju mu otrovnu strelicu u vrat, a zatim isti napad izvedu na Riveri i Rexu.
U nepoznatom skladištu, tijekom razmjene čipa koji sadrži poslovne tajne između dva sitna kriminalca, nešto polazi po krivu. Snajperski hici unose paniku te dolazi do pucnjave između skupina. Rivera i Rex pozvani su na mjesto događaja i ondje nađu policajca koji ih je preduhitrio, Paola Miana. Između Rivere i Miana vlada rivalstvo još od propale operacije tijekom koje je ubijen Mianov brat.
<p style="overflow: hidden;"><a target="_blank" href="http://novaplus.dnevnik.hr/serije"><img src="http://image.dnevnik.hr/media/images/original/Jul2014/60973740.jpg"></a></p>

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju