Nakon što je direktor hotela otrovan, policija osumnjiči njegovu djevojku, ali Moser (Tobias Moretti) nije uvjeren da je ona kriva budući da je direktor imao aferu s nekom drugom osobom.

3.sez., 12-13.ep - 16. veljače

Nakon što je direktor hotela otrovan, policija osumnjiči njegovu djevojku, ali Moser (Tobias Moretti) nije uvjeren da je ona kriva budući da je direktor imao aferu s nekom drugom osobom. Još jedna pustolovina za Mosera, Rexa i bečki Odjel za umorstva. Glasovita liječnika i njegovu suprugu ubije banda koji donesu prekrasne crvene ruže. Kada priznatog stručnjaka za maligne bolesti ista banda otme i zatoči njegovu obitelj tražeći otmicu, Moser (Tobias Moretti) uspijeva u kuću ubaciti Rexa kao kućnog ljubimca. Na kraju Moser i Böck spase obitelj, ali zatim svoje napore moraju usredotočiti na spašavanje doktora iz ruku otmičara.

9.sez., 1-2.ep - 17. veljače

Inspektor Lorenzo Fabbri i njegov asistent Morini istražuju ubojstvo u Rimu. Kostur Austrijanca Luke Webera nađen je na gradilištu. U međuvremenu Weberovi partneri Gianni Bottura i Sonia Ferreri boje se za svoje živote. Fabbri i njegova kolegica iz Beča Erika Hedl zajedno istražuju jer Weber je ubijen istim oružjem kao i Alexander Schall u Beču. Fabbri se susreće s Rexom kojem je užasno dosadno otkad je skinut s dužnosti. Lorenzo Fabbri istražuje ubojstvo Giannija Botture koji je ubijen istim oružjem kao i Weber i Schall, dvije žrtve iz prijašnjih slučajeva koji su navodno riješeni. Fabbri zamoli Eriku Hedl da dođe u Rim gdje ona brzo padne na šarm Giuliana Polidorija, arhitekta koji nadgleda radove na gradilištu na kojem je otkriveno Weberovo tijelo. Fabbri mora objasniti svojem šefu Goriju da Rex sada pripada ekipi, što Gori prihvaća uz laganu pobunu.

9.sez., 3-4.ep - 18. veljače

Vlasnik kineskog restorana Ling Park ne može platiti zaštitu pa ga prebije nemilosrdni gangster Chen. Chen također zahtijeva Lingovu kćer Shushu kao taoca. Shushu i njezin stric Gaan-Do ne uspiju pobjeći i Gaan-Do biva brutalno ubijen. Shushu uspije pobjeći skokom na autobus. Po dolasku na mjesto zločina Lorenzo Fabbri nalazi privlačnu Katiju iz forenzične ekipe. Mladu ženu privuče zgodni inspektor i Rex postaje ljubomoran. Nakon što Morini jednom neugodnom primjedbom prekine upucavanje, Rex slijedi Shushuin miris. No trag prestaje na autobusnoj stanici. Priznati umjetnički kritičar Kurt Castro nađen je mrtav u svojoj vili. Lorenzo Fabbri, njegov pas Rex, Morini i lijepa forenzičarka Katia Martelli započinju istragu. Otisci prstiju upućuju na Mirka Bertolinija koji već ima policijski dosje kao eskort-pratnja. Bertolini niječe bilo kakvu povezanost s ubojstvom, ali nema alibi. Klijent neobičnog glasa nazvao ga je, no nije se pojavio kod Bertolinija pa je ostao sam kod kuće. Fabbri ne popušta pod pritiskom svojeg šefa i odbija predstaviti Bertolinija u javnosti kao kriminalca.

9.sez., 5-6.ep - 19. veljače

Teresa Zauli priznaje svojem šefu i ljubavniku Fancu Mantovaniju da nosi njegovo dijete. Počnu se svađati jer Mantovani izzistira da pobaci i snažno pljusne Teresu. Ona padne, udari glavom o stubu i na mjestu pogine. Mantovani nalazi Teresin dnevnik i izjuri iz stana. No motociklist ukrade njegovu aktovku u kojoj je dnevnik i nestane na ulicama Rima. Maleni Giovanni nađen je u parku u nesvijesti s ranom na zatiljku. Lorenzo Fabbri, Rex, Morini i Katia istražuju mjesto i otkriju da je dječak ozlijeđen negdje drugdje i da je dovučen na ovo mjesto. Sve je potencijalne tragove u parku uništio sustav zalijevanja. Tijekom pregleda u bolnici Katia nalazi gumb u Giovannijevoj manžeti.

9.sez., 7-8.ep - 20. veljače

Lorenza Fabrija probudi poziv kapetana Morinija. Boli ga glava, sve mu je u magli, a pokraj njega spava privlačna gola žena: to je Katia iz forenzične ekipe. Uskoro se Lorenzo i Rex, koji potpuno ignorira svojeg gazdu, sastaju s Morinijem u restoranu „Taverna dei santi“. Vlasnik, Giuseppe Iraci, ubijen je. Iz blagajne ne nedostaje ni centa, no Rex nanjuši da je vrlo skupo vino nestalo. Barbaru Loriju, kćer industrijalca, napao je i oteo maskirani mafijaš. Njezin tjelohranitelj Riccardo Muzzi uspio je upucati jednog od otimača prije negoli je ovaj njega ranio. Riccardo je bivši kolega i prijatelj Lorenza Fabbrija. Inspektor osjeća da mu je dužnost pronaći Riccardova ubojicu, premda se Gori brine zbog Fabbrijeve zainteresiranosti za slučaj. Zahvaljujući videonadzoru uspjeli su identificirati otimača Giulija. Uskoro nalaze izgorjeli auto s Giuliovim tijelom. Lorenzo saznaje da je Giulio većinu vremena provodio sa svojim prijateljem Mariom, konobarom, koji je otišao na put.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju