Sara Castiglia, poznata psihologinja i bivša Davideova zaručnica, zove ga kako bi prijavila nestanak svog sadašnjeg partnera Francesca.

12. sez., 7-8. ep. - 16. ožujka

Sara Castiglia, poznata psihologinja i bivša Davideova zaručnica, zove ga kako bi prijavila nestanak svog sadašnjeg partnera Francesca. Davide i Rex istražju na više frontova. Francesca je možda ubila Sara, možda je pobjegao s drugom ženom, a možda je pobjegao sam. Dokazi upućuju na to da ga je ubila Sara. No Davide ne vjeruje u njezinu krivnju i zajedno s Rexom odlučuje joj pomoći. Rocco Marino je mladić koji se upustio u poprilično neobičan posao. Ako previše popijete, a morate voziti, nazovete njega i on dolazi po vas na svojem motorčiću, odveze vas kući i vrati se vašim automobilom. Jedne večeri Rocco dolazi po tri jako pijana 18-godišnjaka kad, dok je stavljao motorčić u prtljažnik, u njemu otkrije tijelo muškarca. Riječ je o ocu jednog od mladića.

12. sez., 9-10. ep. - 17. ožujka

Jedna mlada žena, gospođa Valentina Cavalli, jedini je svjedok skandala s nekretninama. Nekoliko dana prije nego što se treba pojaviti na sudu, netko podmeće bombu u zgradu u kojoj živi. Žena uspije preživjeti, no njezin susjed, imigrant s istoka, poginuo je. Sumnja pada na Lassonija, perfidnog kralja nekretnina koji se okružio izvrsnim odvjetnicima kako bi izbjegao zatvor. Jednog jutra, u središtu Rima, ubijena su tri muškarca. Dvojica su agenti koji rade za policiju, a treći je student iz Kolumbije. Davide uskoro saznaje da je treći koji je trebao biti ubijen pobjegao i da je student slučajna žrtva, a nakon nekoliko dana saznat će i njegov identitet.

12. sez., 11-12. ep. - 18. ožujka

Žrtva je mali iznuđivač koji se zove Parenzo. Nađen je slomljene kralješnice u smrdljivoj kanalizaciji. Istragom Rivera saznaje da je Parenzo bio dužan opasnom kockaru iz središnje Italije. Zove se Bordone i bjegunac je. Kako bi ga pokušao uhvatiti, Davide i Rex ulaze u kockarnicu. Uz puno muke uspijevaju ga uhvatiti, no on nije kriv. Nema nikakva motiva ubiti Parenza koji je otplatio svoj dug. Ali kojim novcem? Gdje je našao 50.000 eura? Jedne jesenske noći, u povijesnom centru grada Rima, Clara Giusti, lijepa 40-godišnjakinja, nađena je mrtva u autu svog supruga, Fabrizia Agliettija. Uzrok smrti je snažan sudar s kamionom. Auto je posve uništen, a žena je smrtno stradala od udarca glavom. Što se dogodilo?

13. sez., 1-2. ep. - 19. ožujka

Krotitelja lavova ovisnog o alkoholu, u malenom obiteljskom zoološkom vrtu napao je i ubio tigar za vrijeme hranjenja. Ovaj tragični događaj poprima sasvim drugu dimenziju kad inspektor Rivera, promatrajući snimku događaja, uoči da Rex počne lajati svaki put na istom mjestu. Jasno je da se u tom trenutku na snimci čuje zvuk frekvencije nečujne ljudskom uhu, ali savršeno jasne psu ili tigru. Neobična se nesreća dogodila na snimanju popularne sapunice. Tijekom snimanja scene ubojstva, pištolj koji je koristio glumac Riccardo Bonaventura stvarno je ubio glavnu glumicu Sophiju Lombardi pretvorivši fikciju u stvarnost. Istraga je prvo usmjerena na redatelja čiji su otisci prstiju nađeni na oružju, a potom na vlasnika TV kanala, Alberta Carraru, koji je bio u vezi sa žrtvom.

13. sez., 3-4. ep. - 20. ožujka

Rivera i Rex pozvani su da istraže smrt Antonia Pascolia koji je umro u sauni u svojoj vili u okolici Rima. Žrtva je umrla od srčanog udara, a bio je vrlo bogati poslovni čovjek i investitor u različite kompanije. Nakon početne istrage, Rivera ustanovljuje da je srčani udar namjerno izazvan podizanjem temperature u sauni i zatvaranjem vrata s vanjske strane komadom leda koji se otopio. Isprva tragični nesretni slučaj na gradilištu postaje sumnjiv kad inspektor Rivera otkrije da je Mario, koji je poginuo od posljedica pada sa skele, zaposlen na inzistiranje vlasnice građevinske tvrtke čiji je bio ljubavnik. Rivera potom otkrije da je nakon prekida s njom, bio u vezi s njezinom kćeri, Ritom, čemu se majka oštro protivila. Međutim, savršena sumnjivica ima dobar alibi. Situacija postaje sve napetija kad Rivera i Rex otkriju da je Mario bio upetljan u prevaru osiguravajuće tvrtke kod koje je građevinska tvrtka imala policu.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju