Tražeći Tommyja i Markusa, Moser (Tobias Moretti) i Rex završe u Muzeju gmazova. Rexa ugrize otrovna zmija, a Moser mora što prije pronaći protuotrov.

3.sez., 11-12.ep - 10. studenog

Tražeći Tommyja i Markusa, Moser (Tobias Moretti) i Rex završe u Muzeju gmazova. Rexa ugrize otrovna zmija, a Moser mora što prije pronaći protuotrov. U međuvremenu, Tommy i Markus pronalaze sigurno skrovište od otmičara u vlaku. Međutim, otmičari su im na tragu. Hoće li pripadnici bečkog Odjela za umorstva stići do njih na vrijeme? Sada sve ovisi o Rexu. Nakon što je direktor hotela otrovan, policija osumnjiči njegovu djevojku, ali Moser (Tobias Moretti) nije uvjeren da je ona kriva budući da je direktor imao aferu s nekom drugom osobom. Još jedna pustolovina za Mosera, Rexa i bečki Odjel za umorstva.

3.sez., 13.ep, 4.sez., 1.ep - 11. studenog

Glasovita liječnika i njegovu suprugu ubije banda koji donesu prekrasne crvene ruže. Kada priznatog stručnjaka za maligne bolesti ista banda otme i zatoči njegovu obitelj tražeći otmicu, Moser (Tobias Moretti) uspijeva u kuću ubaciti Rexa kao kućnog ljubimca. Na kraju Moser i Böck spase obitelj, ali zatim svoje napore moraju usredotočiti na spašavanje doktora iz ruku otmičara. Mlada Isabella, jedinica bogatih roditelja, oteta je i zatočena u bačvi zakopanoj u šljunčari. Nakon što roditelji prime zahtjev za otkupninu, roditelji angažiraju Mosera (Tobias Moretti) i Rexa da riješe slučaj. Moser i Rex predaju otkupninu, ali nešto pođe po zlu: otmičar za kojeg se ispostavi da je otac jedne od Isabellinih prijateljica je ubijen prije nego što stigne reći gdje je Isabella skrivena. Počinje utrka s vremenom – a samo zahvaljujući najmodernijoj laboratorijskoj tehnologiji i Rexovu pouzdanom 'nosu' djevojčica biva spašena neozlijeđena.

4.sez., 2-3.ep - 12. studenog

Mlada nastavnica upustila se u seksualnu vezu s jednim od svojih učenika, a jedan od učenika je ucjenjuje. No mladog ucjenjivača ubrzo pronađu mrtvog. Za Mosera (Tobias Moretti) i Rexa ovo je neobičan slučaj. Nakon što se učenik pokuša domoći nekolicine inkriminirajućih fotografija iz stana ubijenog dječaka, prizna ubojstvo vjerujući da je njegova ljubavnica ubila ucjenjivača. A ona misli da je on počinio ubojstvo. Uskoro se pojave novi zanimljivi dokazi te ispadne da je dječaka ubio jedan od nastavničinih kolega zamijenivši ga za ljubavnika žene koju je obožavao. Nakon što iz zatvora puste nasilnog kriminalca, on odmah ode posjetiti svoju bivšu suprugu koja se u međuvremenu preudala i rodila sina. Ubrzo nakon toga njezina supruga bace kroz prozor i on umre. Njezin prvi muž postane glavni osumnjičenik. No Moser (Tobias Moretti) i Rex otkriju da je preminuli muškarac otkrio planove svojega šefa da pokrade vlastiti kombi s novcem te je stoga brzo uklonjen. Moser (Tobias Moretti) odmah zauzima mjesto vozača, a on i Rex tijekom pljačke šefu prirede veliko iznenađenje.

4.sez., 4-5.ep - 13. studenog

Mlada žena upucana je izbliza, a njezino je tijelo odvučeno u šumu. Policijski inspektor Richard Moser (Tobias Moretti) i njegov tim nemaju od čega krenuti budući da nisu pronađeni nikakvi dokazi, a čini se da za ubojstvo nema ni motiva. Moser je sve zabrinutiji jer smatra da ima posla sa psihopatom čija je želja za ubijanjem daleko od zadovoljene. Ubrzo nakon toga nalaze tijelo još jedne ubijene žene u blizini prvoga mjesta umorstva. Moser zamoli policijsku psihologinju da im pomogne. Kada se privlačna psihologinja pojavi u policijskoj postaji, Rex prvi primijeti da bi zanimanje njegova gospodara za ovu ženu ubrzo moglo postati više od poslovnoga. Unatoč iscrpnim informacijama o profilu ubojice, policija ne uspijeva spriječiti i treće ubojstvo. U nastavku istrage Moser (Tobias Moretti) otkriva kako je visoko inteligentan psihopat ubio žene, ali prekasno jer je ubojica zatočio psihologinju. Zahvaljujući Rexu tim pronalazi ženu svezanu i začepljenih usta u podrumu tvornice. Moser je uspijeva osloboditi, ali u tom trenutku ubojica se prikrade iz sjene i upuca ga te Moser pada na pod. Rex, koji je upao u jamu, očajnički pokušava doći do svojega gospodara, ali mu ne može pomoći. Ubojica počini samoubojstvo, ali za njegovu posljednju žrtvu nema nade: Richard Moser podlegne ozljedama u bolnici. Rex sjedi uza njegov krevet te tužno stavi svoju najdražu igračku pored nogu svojega mrtvog gospodara.

4.sez., 6-7.ep - 14. studenog

Alex Brandtner (Gedeon Burkhard) atletski je građen mladić kojeg vole svi, ne samo žene. Kondiciju održava boksanjem, ali nije nimalo sirov. Prije nego što se prijavio u odjel krim-policije za posao koji je radio Moser (Tobias Moretti), Brandtner je bio član posebne jedinice za dresiranje pasa. Da bi Rex živio u poznatom okruženju, Brandtner se useljava u Moserov stan. Za Rexa i uvjeti na poslu ostaju nepromijenjeni. Brandtner (Gedeon Burkhard) uključuje Rexa u sve svoje istrage te se čak navikne i na podjelu sendviča sa šunkom. Rex ubrzo otkriva posve novu životnu snagu uz svojega prijateljskog i samouvjerenog novog gospodara. Stoga se Rex pridružuje Brandtneru u njegovu prvom slučaju. Tijelo muškarca pronađeno je kako pluta Dunavom te se čini da je žrtva profesionalnih ubojica. Žrtva je poduzetnik iz Berlina čiji je nestanak već primijećen u njegovu bečkom hotelu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju