Mlada djevojka uživa u vožnji fijakerom kroz Beč. Smatra da je austrijska carica Elisabeth. Ali tada osjeti da joj kočijaš želi nauditi pa ga ubode njegovom turpijom.

5.sez., 8-9.ep - 1. prosinca

Mlada djevojka uživa u vožnji fijakerom kroz Beč. Smatra da je austrijska carica Elisabeth. Ali tada osjeti da joj kočijaš želi nauditi pa ga ubode njegovom turpijom. Svjedokinja vidi Marion kako izlazi iz kočije. Idućeg dana tijelo je pronađeno i svjedokinja obavijesti policiju. Rex na mjestu zločina pronađe dio djevojčina ukrasa za kosu, blještavu zvijezdu. A jedan bečki draguljar potvrđuje da zvijezda sliči povijesnom nakitu carice Sissi. Ubrzo se javi još jedan svjedok. On misli da je vidio caricu Sissi kako noću jaše kroz park. Brandtner (Gedeon Burkhard) i njegov tim odluče slijediti vrlo obećavajući trag te traže mladu ženu s bolesnim afinitetom prema carici Sissi. Vlasnik kreditne ustanove, pronađen je ustrijeljen u svom uredu. Čini se da je riječ o simuliranom samoubojstvu. Budući da je žrtva zbog svog lihvarstva mogao imati popriličan broj neprijatelja, Alex Brandtner (Gedeon Burkhard) i njegove kolege najprije odluče istražiti adrese iz njegove kartoteke opomena. Problem je taj što svi dužnici imaju dobar alibi, osim zaposlenika jedne tvrtke.

5.sez., .10-11.ep - 2. prosinca

Zaposlenik jedne privatne čuvarske službe, ima problema s alkoholom, zbog čega ponajviše pati njegova obitelj. Stalno dolazi do svađa tijekom kojih zaštitar tuče svoju suprugu. Jednog dana sukob se razbukta i on ustrijeli svoju suprugu. Susjedi koji su čuli pucnjeve i obavijestili policiju žele zadržati ubojicu, ali on im uspijeva pobjeći pucajući na njih. Njegova djeca, srećom nisu prisustvovali tragediji, jer je djevojčica na početku svađe pobjegla iz stana te na ulici srela svog brata, koji se vraćao kući. Putem radijskih poruka djevojčica saznaje za tragičnu sudbinu svoje majke i odluči se skriti zajedno sa svojim bratom. Poznata operna pjevačica Nina Martin (Nicole Ansari-Cox) nakon porodiljskog dopusta planira gostujući nastup u bečkoj državnoj operi. Dok je ona vodila pregovore, u njezinoj hotelskoj sobi ustrijeljena je dadilja, a šestomjesečni sin otet. Otmičari su očito bračni par, koji su također došli u hotel s bebom, odnosno lutkom. Ubrzo se otmičari javljaju na internetsku stranicu policije i traže otkupninu u iznosu od 20 milijuna šilinga. Alex Brandtner (Gedeon Burkhard) i Rex odlaze na dogovoreno mjesto. Ali kad Rex otmičaru želi istrgnuti torbu s novcem, primopredaja propada.

5.sez., 12-13.ep - 3. prosinca

Mlada žena pogine u automobilskoj nesreći. Prema izjavama svjedoka, malo prije nesreće netko ju je nazvao na mobitel, nakon čega se tako uzrujala da je skrenula s ceste i poginula. Alex Brandtner (Gedeon Burkhard) mora prenijeti tužnu vijest njezinim najmilija. Pritom saznaje da je žrtva već dulje vrijeme primala anonimne prijeteće pozive, koji su djelomično snimljeni na njezinoj telefonskoj sekretarici. Ubrzo nakon toga Brandtner i njegov tim pozvani su da ispitaju zagonetni požar u stanu, koji je jedna mlada žena jedva uspjela preživjeti. Tijekom treninga igrač hokeja Pokorny (Johannes Zirner ) padne u nesvijest nakon tjelesnog pregleda i ubrzo nakon toga umre. Liječnik hitne pomoći primjećuje neobičnu ogrebotinu na desnom ramenu i obavijesti policiju. Na mjestu događaja Brandtner (Gedeon Burkhard) i Böck (Heinz Weixelbraun) utvrđuju da je igrač bio žrtva izuzetno perfidnog atentata. S unutarnje strane njegove zaštitne odjeće skrivena je tkanina kroz koju je, prema riječima liječnika, ubrizgan inzulin. Pokorny je umro od manjka šećera. Za ubojstvo je ubrzo osumnjičen Pokornyjev suigrač, koji je poznat kao vrlo ambiciozna osoba. On sada može igrati u američkoj profesionalnoj ligi, u kojoj je dotada bio predviđen samo kao zamjenski igrač.

5.sez., 14-15.ep - 4. prosinca

U jami je pronađeno karbonizirano tijelo. Kako bi se otkrio identitet preminulog, Alex Brandtner (Gedeon Burkhard) uz pomoć računala izradi fotorobot i saznaje da je riječ o Paulu Tomeku. Pretres stana Tomeka, koji je, prema riječima kućepazitelja, na odmoru, vodi istražitelje do Tomekova brata. Böck i Brandtner potraže ga u njegovu elegantnom penthouseu. Dva ubojstva, za koja se smatra da ih je počinio isti počinitelj, drže Brandtnera (Gedeon Burkhard) i njegov tim u stalnom pokretu. Prvo je mlada žena nasilno gurnuta s Vienna Towera, a poslije je ubijen muškarac. U oba slučaja ubojica je na mjestu zločina ostavio karte za tarot koje su usko povezane s načinom ubojstva.

6.sez.,1-2.ep - 5. prosinca

Inspektor Alex Brandtner (Gedeon Burkhard) i njegov tim u stanju su pune pripravnosti: strašni serijski ubojica u svakoj noći punog mjeseca na jednom bečkom groblju ubije jednu mladu ženu. Prije iduće noći punog mjeseca Brandtner naredi pojačan nadzor svih groblja te i sam zajedno s Rexom i svojim timom odlazi u ophodnju. Ali ubojstvo mlade studentice umjetnosti nije se moglo spriječiti. Brandtner uskoro saznaje da su studenticu privlačili stariji muškarci te da je bila u vezi sa svojim profesorom umjetnosti. Brandtner bi docenta htio optužiti za ubojstvo, ali docent ima alibi. Ali onda posve slučajno inspektora trag vodi k frizeru Kurtu Schimi, koji na prvom ispitivanju prizna sva ubojstva osim ubojstva Judith. Kada patolog dr. Graf utvrdi da je Judith Geiger bila trudna, Brandtner ubojstvo ponovno prišije Mandlu. Ali Mandl može sasvim jasno dokazati svoju nevinost i Brandtner ga mora prekrižiti s popisa osumnjičenih. Naposljetku policija otkriva da su Kurt Schima i Judith Geiger odlazili na terapiju k istom psihologu, dr. Clemensu.
Provalnik se nakon pljačke banke u Beču preselio se u Brazil. Ondje se proglasio mrtvim te se pod lažnim imenom vratio u Beč, gdje priprema novu pljačku. Ali policijski službenik Helmut Walz jedini se nije dao zavarati Hanuschovom navodnom smrću te ga napadne u katakombama katedrale Sv. Stjepana. No Hanusch uspije svladati Walza, hladnokrvno ga ubije te u miru nastavi s pripremama planiranog napada.
Pronađeno je tijelo policijskog službenika Walza, a inspektor Brandtner (Gedeon Burkhard) i njegov tim preuzimaju slučaj. Posebno je pogođen Fritz Kunz, jer je on poznavao i cijenio Walza kao pouzdanog kolegu iz zajedničkih dana u Odjelu za pljačke. Brandtner prvo ispita Walzovu okolinu, ali ne pronalazi nijedan upotrebljiv trag. Tek patolog dr. Graf pronalazi trag: rijedak kalibar oružja ubojstva. Pištolj vodi Brandtnera i Rexa do male trgovine oružjem Haralda Schmolla. Ovaj pod pritiskom prizna da je Hanuschu prodao oružje. Sada Brandtner i njegove kolege znaju da je Hanusch živ i kreću u potragu za Krticom.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju