Peti put u karijeri Željko Vela izvještavat će o srazu najboljih svjetskih nogometnih reprezentacija. Svjetsko prvenstvo u Brazilu najnoviji je zadatak jednog od naših najboljih sportskih novinara, a u Latinsku Ameriku odlazi prvog dana lipnja.

Peti put u karijeri Željko Vela izvještavat će o srazu najboljih svjetskih nogometnih reprezentacija. Svjetsko prvenstvo u Brazilu najnoviji je zadatak jednog od naših najboljih sportskih novinara, a u Latinsku Ameriku odlazi prvog dana lipnja. Od Hrvatske puno očekuje, pa tako i prolaz u drugi krug. „Mislim da imamo jako zanimljivu grupu u kojoj se Brazil nameće kao prvi favorit, a ostale tri reprezentacije gotovo ravnopravno kandidiraju za drugo mjesto. Ipak , mislim da je Hrvatska najuređenija i najposloženija reprezentacija koja ipak ima malu prednost ispred Meksika i Kameruna. Nadam se samo da se naši neće previše fokusirati na prvu utakmicu s Brazilom, iako se ni tu ne želimo predati unaprijed, no ključ prolaza u drugi krug su druga i treća utakmica u skupini“, kaže Vela. Najljepše uspomene nosi sa svog 'debitantskog' prvenstva u Francuskoj kad su Vatreni osvojili broncu, a najbolje organizirano svjetsko prvenstvo po njegovom iskustvu bilo je ono u Njemačkoj. Posebna su iskustva bila iz Južne Koreje 2002. i Južnoafričke Republike 2010. jer je, osim u nogometnoj groznici, punih mjesec dana živio u posve drugačijoj kulturi. Tako je, primjerice, u Južnoafričkoj Republici nogometnu priču opterećivao problem sigurnosti, zbog čega je stalno morao biti na oprezu. „Nikad nisam toliko vremena provodio iza bodljikave žice“, prisjeća se Vela.

U Brazilu će Vela i snimatelj Dejan Tatomir biti uz našu reprezentaciju, pratit će njihovo raspoloženje i novosti u stožeru, te izvještavati o našim protivnicima, ali i o mnogim drugim zanimljivostima.


„Naravno da će reprezentacija biti u centru pažnje, ali za gledatelje ćemo pripremiti i ostale zanimljive priče, koje novinarska znatiželja i iskustvo ne mogu ignorirati“, kaže Vela, koji od siječnja redovito komentira najbitnije događaje u zemlji i svijetu u nedjeljnom Dnevniku Nove TV. I iako će nogometu posvetiti daleko najviše vremena, zasigurno mu neće promaknuti, primjerice, prosvjedi protiv pretjeranog trošenja zbog nogometnog prvenstva, kao ni intrigantni detalji iz kultura daleke zemlje. Bez obzira na temu, Velino sporstko iskustvo, specifičan stil izvještavanja i oštar jezik kojim secira sve teme kojih se uhvati, najbolja su garancija o tome što gledatelje očekuje na ekranu Nove TV za vrijeme Mundijala.

Brazilska nogometna avantura počinje u prvim danima lipnja - najzanimljivije sportske trenutke, ali i priče o životu u Brazilu, ne propustite pratiti u Dnevniku Nove TV.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju