Reporteri Nove TV neumorno koriste društvene mreže gdje fotografijama i statusima dodatno izvještavaju o izbjegličkoj krizi na lokacijama, o obiteljima, djeci te promjenama u organizaciji i njihovom smještaju.

Vodeća televizija na hrvatskoj sceni, Nova TV, od samog početka izbjegličke krize postavila je tim reportera novinara koji neumorno prate i izvještavaju o stanju na ključnim točkama gdje se izbjeglice nalaze, kao i o policiji, predstavnicima vlasti i brojnim volonterima na terenu. Riječ je o novinarima koji su u sklopu Izvanrednih vijesti, Specijala i Dnevnika Nove TV omogućili da naši gledatelji dobiju uvijek najrelevantnije i najnovije informacije o ovoj situaciji. Od granica susjednih zemalja sve do ključnih lokacija u Hrvatskoj javljaju se Ivana Ivanda, Josipa Krajinović, Barbara Štrbac, Marina Bešić Đukarić, Andrija Jarak i Vjekoslav Đaić.

Posljednjih tjedana prate izbjeglice na kritičnim lokacijama i dokumentiraju situaciju javljanjima uživo u Izvanrednim vijestima i Dnevniku Nove TV - intervjuiraju izbjeglice prenoseći informacije, ali ujedno i njihove emocije. Kao što i sami kažu, cilj im je donijeti gledateljima informaciju više, educirati ih o razlozima migracije, stanju izbjeglica, ali i pokazati lice, karakter i osobnost ljudi koji su krenuli na ovo teško i izazovno putovanje.

Upravo zato nakon javljanja uživo, reporteri Nove TV neumorno koriste društvene mreže gdje fotografijama i statusima dodatno izvještavaju o trenutnoj situaciji na lokacijama, o obiteljima, djeci te promjenama u organizaciji i njihovom smještaju.

Ivana Ivanda
otkrila je kako je za nju osobno najteže bilo promatrati situaciju na graničnom prijelazu Harmica. Majke, trudnice i djeca koja čekaju na cesti da im se omogući prelazak u drugu zemlju, jedna je od brojnih scena kojima je svjedočila ova novinarka.

Josipa Krajinović koja prati događaje na slovenskim granicama ne može zaboraviti sreću i osmijeh na licima izbjeglica u trenutku trčanja prema policijskom kordonu gdje ih čeka autobus, njihova nada za bolju budućnost.

Andrija Jarak iz Tovarnika je pratio dolazak prvih izbjeglica, izazove s kojima su se suočavali prilikom ospkrbe hranom i vodom dok je Vjekoslava Đaića posebno pogodilo kad se trogodišnji dječak odvojio od svojih roditelja, no uz pomoć Sirijca koji živi u Hrvatskoj, ova priča dobila je sretan završetak.

Posebno su ih oduševili i građani koji su pomagali hranom, pićem, odjećom pa i prijevozom osobnim automobilima, a u pomoći izbjeglicama i sami su sudjelovali na terenu. Josipa Krajinović tako je posudila osobni mobitel 16-godišnjaku da se javi mami u Afganistan da je dobro, dok Marina Bešić Đukarić i ekipa snimatelja sa sobom na teren nose hranu i igračke kako bi barem malo usrećili one najmlađe koji im zahvaljuju s najljepšim ''Thank you''.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju