Oko 150.000 kućanstava u Hrvatskoj grije se na toplinsku energiju, a ugradnja razdjelnika topline postala je zakonska obaveza. Nakon ugradnje razdjelnika za uštedu energije, Branku je za mjesec travanj kada uopće nije palio grijanje došao iznenađujuće velik račun.

Oko 150.000 kućanstava u Hrvatskoj grije se na toplinsku energiju, a ugradnja razdjelnika topline postala je zakonska obaveza. Nakon ugradnje razdjelnika za uštedu energije, Branku je za mjesec travanj kada uopće nije palio grijanje došao iznenađujuće velik račun. Matematičar Aleksandar Hatzivelkos tvrdi kako je grijanje skuplje zbog krive formule, a ekipi Provjerenog pokazao je i gdje je greška zbog koje se potrošnja ne raspoređuje pošteno!

Povodom Svjetskog dana vida, novinari Provjerenog zaustavili su nekoliko građana na ulici kako bi provjerili koliko ljudi nosi odgovarajuće naočale.


Dvojica mladića iz Češke sanjala su o uspjehu na televiziji, išli su na mnogobrojne audicije ali ih nikada nitko nije zaposlio. Dijeleći sličan životni put upoznali su se, počeli snimati smiješne video uratke stavljajući ih na YouTube u nadi da će ih netko s televizije zapaziti, a sada poznatiji kao ViralBrothers postigli su svjetski uspjeh, postali milijunaši i na svojem YouTube kanalu imaju više od 2 milijuna pretplatnika.


U dobi od 16,17 godina, dok su i one same još bile djeca, dobile su dijete. Zbog loših socijalnih i ekonomskih prilika svoje utočište potražile su u Majčinskom domu u Zagrebu gdje ih je posjetila ekipa Provjerenog i provela dan s ovim maloljetnim majkama.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju