Emisija Provjereno u novoj epizodi donosi gledateljima nove priče i događaje. Udruga Kamensko osnovana je krajem 2011. godine od strane otpuštenih tekstilnih radnica propale industrije Kamensko, a prije nekoliko dana bilo je pet godina od početka njihovog štrajka.

Emisija Provjereno u novoj epizodi donosi gledateljima nove priče i događaje. Udruga Kamensko osnovana je krajem 2011. godine od strane otpuštenih tekstilnih radnica propale industrije Kamensko, a prije nekoliko dana bilo je pet godina od početka njihovog štrajka. Stoga je ekipa Provjerenog napravila opširnu reportažu kroz priče nekoliko žena koje su ostale raditi u udruzi te koje unatoč svemu u svojoj borbi za budućnost nisu posustale.

Provjereno donosi i detalje o civilnim žrtvama rata. Broj civilnih žrtava u Hrvatskoj kreće se između 4 i 8 tisuća, a do sada nisu imali nikakva prava. Povodom zakona koji uskoro ide u javnu raspravu, novinari Provjerenog razgovarali su i s ministrom Predragom Matićem kako bi dobili odgovore na brojna neodgovorena pitanja o civilnim žrtvama rata. U sklopu ove teme, u emisiji će gledatelji moći vidjeti potresne ispovijesti dviju majki kojima su kćeri ubijene, a nikada za to nitko nije odgovarao, te jedne majke koja je zajedno s kćerkom 1991. bila žrtva silovanja.

Ekipa Provjerenog ujedno donosi priču o samohranom ocu osmero djece koji se zbog bešćutnog zakona morao odreći socijalne pomoći. Svi detalji o njegovu teškom životu bit će prikazani u Provjerenom.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju