Gotovo godinu dana prošlo je otkako je Hrvatska posljednji put bila ujedinjena u ponosu i slavi. Na te emocije podsjetit će nas specijal 'Godina slobode' autorice Ivane Petrović. Specijal 'Godina slobode' pogledajte DANAS u 20:05 na Novoj TV.

Malo je reći da je taj dan započeo iščekivanjem, a kada je došao trenutak istine, gotovo nitko nije mogao ostati ravnodušan. Čitava Hrvatska ujedinila se pred malim ekranima, čekajući presudu hrvatskim generalima. Napetost je prekinuo sudac haškog suda riječima: 'Nalažem da se Ante Gotovina i Mladen Markač odmah puste na slobodu'. Val veselja, slavlja i ponosa istog se trenutka neopisivom snagom proširio zemljom. 16.11.2012. zato će zauvijek ostati zapisan u povijesti. Upravo to poželio je i general Gotovina kada nam je te večeri na Trgu bana Jelačića rekao: 'Rat je prošlost, okrenimo se budućnosti!'.

U specijalu 'Godina slobode' autorica Ivana Petrović podsjetit će nas na emocije koje toga dana nitko nije mogao sakriti, ali i otkriti do sad nepoznate trenutke koje su generali doživjeli na putu kući. Specijal 'Godina slobode' pogledajte u večeras u 20:05 na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju