Nova TV je u sklopu praćenja parlamentarnih izbora 2015., pripremila veliko terensko predizborno istraživanje na 10 izbornih jedinica.

Nova TV je u sklopu praćenja parlamentarnih izbora 2015., pripremila veliko terensko predizborno istraživanje na 10 izbornih jedinica. Istraživanje je provedeno u suradnji s agencijom Ipsos u vremenskom razdoblju od 23. listopada do 1. studenog, a obuhvatilo je sveukupno 4000 ispitanika odnosno 400 ispitanika po jednoj izbornoj jedinici.

Cilj detaljnog terenskog istraživanja je bio dobiti jasnu sliku razmišljanja hrvatskih birača o parlamentarnim izborima te njihove stavove o političkim strankama, kandidatima na izborima. Stoga se u sklopu istraživanja, ispitivala namjera izlaska na izbore, preferencija pojedinih kandidacijskih listi, preferencija premijerskih kandidata, stavovi o aktualnim izbornim temama, ponašanje na prethodnim izborima te sama demografija Hrvatske.

U sklopu Dnevnika Nove TV objavljivat će se rezultati istraživanja od 2.11. do 5.11. kroz pomno isplaniran i zanimljiv sadržaj, analize i zanimljivosti u sklopu izbornog bloka informativnog programa. Zanimljivosti rezultata istraživanja pridonijet će i komentari posebnog gosta Dnevnika Nove TV u sklopu projekta izbora, političkog analitičara prof.dr. Tihomira Cipeka.


Prvi rezultati istraživanja za 2 izborne jedinice, bit će objavljeni već danas u sklopu izbornog bloka Dnevnika Nove TV. Ne propustite večerašnji Dnevnik Nove TV u 19:15 sati!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju