'Bolja Hrvatska' ove će nedjelje u Dnevniku Nove TV predstaviti još jednog uspješnog mladog čovjeka koji svojim radom i entuzijazmom niže uspjehe.

Dnevnik Nove TV, nedjelja, 19.15 sati

Neven Mihić, student je pete godine kostimografije na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, a njegova ljubav prema kostimografiji rodila se na daskama osječkog HNK-a. Tamo je provodio sate plešući i prvi puta došao u doticaj s kazališnom krojačnicom. Već sa 17 godina Neven je osmislio kostime za svoju prvu predstavu. Ubrzo nakon toga počela su stizati i priznanja, pa je tako 2008. godine pobijedio na natjecanju za modni dizajn ('Mladi kreativni Chevrolet').

Iza njega su već i tri scenografije za dječje festivale, kao i ona za koncert 'Želim život' zaklade Ana Rukavina. Neven je radio i prilagodbu kostima za dramu Suton na ADU-u, imao dvije samostalne izložbe, a kao šlag na kraju 2010. godine došla je i TOP stipendija. Inspiraciju za svoja djela ovaj student pronalazi u raskoši baleta, ljepoti opere i dinamici filma, a svoj uspjeh vidi prvenstveno u Hrvatskoj: "Svakako treba, ako se nešto i napravi vani, da se umjetnici vrate nazad u Hrvatsku." Iako je Neven Mihić na dobrom putu, želja za bližu budućnost nije izostala. Usrećio bi ga jedan projekt, operni ili baletni, kako bi kroz predstavu pokazao zašto je studirao ono što ga zanima.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju