Bolja Hrvatska u nedjeljnom Dnevniku Nove TV donosi priču o Mati Rimcu, apsolventu koji i bez formalnog tehničkog visokog obrazovanja zna sve o motorima i baterijama

Već od najranije mladosti zanimao se za motore i počeo osmišljavati nove izume. Prvi patenti bili su rukavica koja zamjenjuje tipkovnicu i miš, a potom aktivni retrovizor za vozila koji smanjuje mrtvi kut. Spoznavši da ima inovatorsku žicu, Mato se posvetio automobilima i izumio najbrži sportski auto na struju. 'On se najnormalnije vozi, samo nema brzina, no nije automatik. Elektromotor je toliko jak da on može istom brzinom voziti 10 na sat, ali i 300, u našem slučaju.', objašnjava Mato svoj bešumni izum. Na automobilskim utrkama Mate štopericom skuplja znanje i podatke o brzini za postavljanje Guinessovog rekorda.

Prije službenog rekorda želi svoj električni automobil dovesti do savršenstva, a ako projekt uspije, 2012. kreće proizvodnja hrvatskih vozila na struju. 'Cilj je da ostanemo tu u Hrvatskoj i ostat ćemo u Hrvatskoj. Sad se selimo u jednu veliku tvornicu u kojoj ćemo i dalje proizvoditi naše automobile i raditi razvoj.', ističe Mato, dobitnik Teslinog jajeta, kojemu ostaje još nekoliko ispita na ekonomiji i koji je još jedan primjer izvrsnosti bolje Hrvatske.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju