Nova TV za ovu nedjelju svojim gledateljima priprema specijalnu emisiju u kojoj ćemo izravno pratiti inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović.

Nova TV za ovu nedjelju svojim gledateljima priprema specijalnu emisiju u kojoj ćemo izravno pratiti inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović. Pažnja cijele zemlje taj dan bit će usmjerena na Markov trg, gdje će šesti put od uspostave neovisnosti prisegnuti prva osoba države.

Kroz događaj će nas iz posebnog studija na Markovom trgu voditi najiskusniji reporterski dvojac na hrvatskim televizijama, reporter i urednik Mislav Bago te reporterka i urednica vanjske politike Nove TV Ivana Petrović, i njihovi gosti. S najvažnijih mjesta događanja uživo će se tijekom specijalne emisije uključivati tim reportera koje predvodi Andrija Jarak.

Za Petrović i Bagu ovo će biti peta inauguracija o kojoj izvještavaju tijekom svojih novinarskih karijera.

"Puno toga ovu inauguraciju čini posebnom, različitom od svih do sada. Primjerice, zanimljivo je što će po prvi put na jednom mjestu biti bivši i sadašnji predsjednik, kao i buduća predsjednica. Specifično je i to što predsjednica neće taj dan započeti svoj mandat, već tri dana kasnije. Ali je važnost ovog događaja u činjenici da ćemo biti svjedoci čina koji označava kraj jednog političkog razdoblja i početak jednog sasvim novog“, komentirao je Bago.

„Prvi put od uspostave neovisnosti dobili smo ženu predsjednicu. Ako gledamo tradicije zemalja duge demokracije, to je dosta rano kad su u pitanju žene, koje su izravno birane od naroda, na izravnim izborima. Osim toga, ovo je prvi put da smo prvu osobu države promijenili, tj. dobili izborima. Do sada su se te osobe mijenjale jer su umrle ili jer im Ustav nije dopuštao novu kandidaturu. U tom svjetlu ovu inauguraciju smatram jednim novim demokratskim iskorakom za Hrvatsku“, izjavila je Petrović.

Budite uz tim Nove TV i njihove goste u specijalnoj emisiji „Inauguracija“, ove nedjelje od 11:30 sati!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju