Nova TV 18. travnja u 21.00 sati premijerno donosi akcijski hit-film nominiran za Oscara – 'Salt''.

Nova TV 18. travnja donosi napetost i uzbuđenje zahvaljujući televizijskoj premijeri filma 'Salt' nominiranog za nagradu Oscar 2011. godine.

Uz nominaciju za nagradu Oscar, film je nominiran i za nagradu People's Choice u kategoriji najdražeg akcijskog filma, a osvojio je i nagrade World Stunt Awards u kategoriji najbolju kaskadu koju je izvela žena, nagradu Rembrandt Awards u kategoriji najbolje međunarodne glumice (Angelina Jolie) te još dvije nagrade i 16 nominacija.

Evelyn Salt (Angelina Jolie) je tajna agentica CIA-e, koja se prisegom obvezala na dužnost i čast domovini. Nakon što je optužena da je ruski špijun, Salt se daje u bijeg kako bi očistila ljagu sa svog imena i napokon dokazala svoju odanost. Koristeći sve svoje vještine i godine iskustva koje je stekla kao tajni agent, ona mora pobjeći svojim progoniteljima i zaštititi svoju obitelj, ili će najmoćnija svjetska sila izbrisati svaki trag njezina postojanja. No, njezini su pretpostavljeni uvjereni da ona želi izvršiti atentat na predsjednika te se Salt utrkuje i s vremenom kako bi otkrila identitet pravog izdajice. Njezini napori da dokaže svoju nevinost još više produbljuju sumnju u njezine motive. Potjera za njom polako otkriva tajnu njezinog identiteta, no u zraku ostaje visiti odgovor na pitanje: 'Tko je zapravo Salt?'

Los Angeles Times – „Tko još gleda akcijski film radi logike ili vjerodostojnih likova? Akcijski se film gleda zbog stručno izvedenih akrobacija, dobro režirane akcije koja Vam ne dopušta da dođete do zraka te zbog jedne od najboljih akcijskih zvijezda današnjice – Angeline Jolie.“

Iako je originalni scenarij ovog filma zamislio agenticu Salt kao muškarca kojeg je trebao glumiti Tom Cruise, scenarij je promijenjen i uloga je pripala izvanrednoj Angelini Jolie koja je sama odradila većinu akrobacija u filmu, bez pomoći kaskadera i dvojnika.

Ostanite pred TV ekranom u subotu, jer Nova TV 18. travnja u 21.00 sati premijerno donosi akcijski hit-film nominiran za Oscara – 'Salt''.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju