Večeras u 21:50 pogledajte akcijski blockbuster s Will Smithom i Martinom Lawrenceom u glavnim ulogama!

Kada Will Smitha i Martina Lawrencea spomenemo u istoj rečenici, svi ljubitelji sedme umjetnosti odmah će pomisliti na film Zločesti dečki. Odigravši policajce u istoimenom filmu, ovaj si je dvojac uspješno trasirao put za daljnje holivudske hitove.

Zločesti dečki, pod redateljskom palicom kralja blockbustera Michaela Baya (Transformers, Pearl Harbour, Armageddon) imaju i više nego zanimljivu povijest snimanja. Bay je dao glavnim glumcima mogućnost improviziranja scena što je rezultiralo nebrojenim mijenjanjem scenarija. Čak je i Porsche 911 koji se pojavljuje odmah na početku filma, Bayevo vlasništvo.

Uloga Mikea Loweryja prvotno je bila namjenjena glumcu Arseniu Hallu. No, nakon što je Bay slučajno pogledao epoizodu serije „Princ iz Bel-Aira“, s protagonistom Will Smithom, bez razmišljanja je doveo Smitha na Hallovo mjesto.

No možda je zbog toga i požalio. Naime, tri dana prije završnog snimanja, Will je pristao u jednoj sceni Martinu Lawrencu reći „volim te“. No, na sam je dan snimanja promijenio mišljenje što je toliko iživciralo Baya koji je potom i fizički nasrnuo na Smitha. Nakon sati svađe i frustracija, Bay je rekao svojoj zvijezdi:“Ili ćeš snimati po mome ili možeš ići“.
Smith je na kraju pristao izreći te dvije slatke riječi te su Zločesti dečki uspješno lansirani na tržište.

Što se drugog dijela tiče, kojeg večeras imate priliku gledati na našem programu, nastao je osam godina nakon prvijenca. Režiju je potpisao isti čovjek, Michael Bay, a ovog puta detektivi Marcus i Mike dio su elitne, tehnološki sofisticirane jedinice namjenjene suzbijanju ecstasya koji je preplavio Miami. Za razliku od jedinice, u nastavku ipak nije bilo tolikozanimljivosti na samom snimanju, tako da Bay snimajući ovaj film nije gubio živce kao u prvom dijelu.

Will Smith
- Kao rap umjetnik znan je pod imenom „The fresh prince“
- Za vrijeme svoje rap karijere osvojio je Grammyja za pjesmu „Summertime“
- Uživa u igranju šaha
- Govori tečno španjolski
- Za ulogu u filmu „Men in black“ odabran je tek kao treći izbor
- Odbio ulogu Nea u Matrixu
- U filmu „Bad Boys“ zajedno s Lawrencom izvodi istoimenu pjesmu koja se zapravo naslanja na pjesmu „I shot the sheriff“ Boba Marleya

Martin Lawrence
- Rodio se u Frankfurtu gdje mu je otac bio u vojsci.
- Nekoliko puta uhićivan
- 1999., džogirajući završio u komi
- Ime je dobio po Martin Luther KIngu, dok je srednje ime, Fitzgerald, dobio po Kennedyju
- Navijač Detroit Pistonsa
- Kao tinejdžer, uspješno se bavio boksom

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju