Brucea Willisa večeras imate priliku gledati na programu Nove TV, a do početka filma saznajte sve o jednom od najpopularnijih akcijskih glumaca!

Životna priča veličanstvenog ćelavca započinje u Njemačkoj 1955. godine. Naime, mali Bruce je tamo došao na svijet, iz jednostavnog razloga što je njegov otac bio američki vojnik koji je boravio u službi Ujaka Sama. Ne možemo garantirati, ali i svoje republikanske stavove je vjerojatno naslijedio od oca. Ipak, već od druge godine živi u Americi. Od vršnjaka se uvijek razlikovao, a kao mali je imao problema s mucanjem. S obzirom da se na pozornici mogao izražavati bez govorne mane, u osnovnoj i srednjoj školi se posvetio glumi u kazalištu. Po završetku srednje škole počeo je raditi kao zaštitar i vozač, ali je ubrzo odustao od tog posla te upisao dramski program na Sveučilištu Monteclair. Ipak, školu je napustio nakon prve godine te otišao u grad koji pruža mogućnosti svakome, New York.

Tamo dolazi do svojih prvih televizijskih uloga, glumi manju ulogu u „Porocima Miamija“ i reklami za Levis. No, kako nije dobivao veće mogućnosti, ovaj put se odlučio preseliti u Kaliforniju, kako bi bio tik do Hollywooda. Prijavio se na audiciju za seriju „Slučajni partneri“ te je u konkurenciji tri tisuće glumaca uspio dobiti glavnu ulogu. Serija ga je proslavila, ali ipak, nakon četiri godine snimanja zasitio se, te je odlučio da u njoj više neće glumiti. To je možda bio i pogodak, s obzirom da se tada posvetio više filmskoj karijeri te snimio film koji ga je lansirao među zvijezde. Jasno, riječ je o „Umri muški“, koji je kasnije dobio tri nastavka ali nijedan nije dosegao slavu prvog, gdje se John McClane suočio s njemačkim teroristom Hansom Gruberom. Ubrzo snima film "Prljavi igraju prljavo" te s njim također ostvaruje uspjeh. Početkom devedesetih karijera mu je krenula nizbrdo, jer je snimio nekoliko lošijih filmova poput „Hudson Hawk“, „Vatromet taštine“ i „Boja noći“. Nakon toga se ipak uspješno vraća ulogom boksača u Tarantinovom „Paklenom šundu“ te izvrsnim glavnim ulogama u „Dvanaest majmuna“ i „Petom elementu“. Kao završetak, recimo to tako, uspješnog ciklusa druge polovice devedesetih, došao je film Armageddon koji je poharao američki ali i svjetski box office, te izvrsna psihološka drama „Šesto čulo“. Od 2000. naovamo karijera mu je ipak u blagom padu. Iako je imao par dobrih uloga, u filmovima „Opaki igrači“ i „Sin CIty“, a snimio je i more prosječnih filmova poput „Hartov rat“, „Alpha Dog“, „Banditi“… Što se privatnog života tiče, proveo je trinaest godina u braku s Demi Moore, s kojom ima tri kćeri, te su i nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju