Srijeda 22.00

(Vicky Cristina Barcelona), Španjolska, SAD, 2008., romantična drama
Redatelj: Woody Allen

Glume: Rebecca Hall, Scarlett Johansson, Javier Bardem, Penélope Cruz, Christopher Evan Welch, Chris Messina, Patricia Clarkson

Konvencionalna Vicky (Rebecca Hall), zaručena s Dougom (Chris Messina), putuje u Barcelonu kako bi provela ljetne praznike u kući prijatelja svojih roditelja sa svojom nekonvencionalnom i otvorenom prijateljicom Cristinom (Scarlett Johansson). Dok su u restoranu, s njima očijuka rastavljeni slikar Juan Antonio Gonzalo (Javier Bardem) i poziva ih da otputuju u Oviedo s njima. Vicky se to ne sviđa i odbija poziv, ali Cristina pristane. Cristina u Oviedu dobiva čir pa Vicky sama odlazi u razgled grada s Juanom Antonijem. Vicky se naposljetku zaljubi u njega i spava s njim. Međutim, kad se vrate u Barcelonu, ništa ne kaže prijateljici. Cristina se preseli k Juanu Antoniju, a Vicky se uda za Douga. Kad se Maria Elena (Penélope Cruz), nestabilna bivša žena Juana Antonija, predozira, slikar je dovede u svoju kuću i njihov problematičan odnos procvjeta u Cristininoj prisutnosti.

Penélope Cruz 2009. godine osvojila Oscara za najbolju sporednu ulogu. Film je dobio i Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju