Naš filmski termin, nakon 'Strasti Orijenta' večeras Vam donosi dva akcijska blockbustera. Sylvester Stallone, Antonio Banderas, Julianne Moore i Samuel L. Jackson garancija su odličnih filmova!

UBOJICE - PETAK 22.00

Glume: Sylvester Stallone, Antonio Banderas, Julianne Moore, Anatoli Davydov, Muse Watson

Umoran od ubijanja, profesionalni ubojica Robert Rath (Sylvester Stallone) isplanirao je povlačenje nakon unosnog posla koji bi mu trajno osigurao egzistenciju. Rathova posljednja meta je lijepa kompjuterska stručnjakinja Electra (Julianne Moore), u čijem su posjedu kompromitirajući podaci za Rathova naručitelja. No Rath ima i novog konkurenta, okrutnog ubojicu Baina (Antonio Banderas). Odlučan zauzeti Rathovo mjesto broja jedan u svijetu plaćenih ubojica, Bain pokušava smaknuti Ratha, koji je u međuvremenu odlučio sačuvati Electrin život. U bijegu od Baina i ostalih ubojica, Rath i Electra se zbližavaju, no ništa ne može odgoditi finalni obračun.

ZEMLJA SLOBODE - PETAK 00.00

Glume: Samuel L. Jackson, Julianne Moore, Edie Falco, Ron Eldard, William Forsythe

Samohrana majka pokrenula je spor o rasizmu uzrokovan otimanjem njezina sina. Tvrdeći kako su joj sin ukrali zbog rasne diskriminacije koja oduvijek postoji u gradu.
Kasno u noći, u gradu New Jerseyju, u predgrađu u kojem većinom živi radnička klasa, sva u krvi, Brenda Martin (Julianne Moore) dotetura u sobu za hitne slučajeve. Ispriča svoju priču detektivu Lorenzou Councilu (Samuel L. Jackson) o tome kako ju je čovjek u crnom istjerao iz automobila. Nakon podužeg ispitivanja Brenda napokon priznaje kako je njezino četverogodišnje dijete zaspalo na zadnjem sjedalu ukradenog automobila. Pod vodstvom Karena Colluccija (Edie Falco), članovi za takve slučajeve između predgrađa Dempsy i predgrađa Gannon ujedinjuju snage u potrazi za nestalim djetetom. Upravo ta istraga ponovno potakne odavno postojeću rasnu mržnju između ta dva predgrađa.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju