Naslov je koji savršeno odgovara opisu filma „Soba panike“ kojeg VEČERAS u 22:15 imate priliku gledati na našem programu!

Jodie Foster kao majka i Kristen Stewart kao njena kćerka pružili su odlične role u ovom kriminalističkom trileru. Nakon razvoda od muža, s novcem koji je od njega dobila, Meg Altman (Foster) useljava u lijepu veliku kuću u New Yorku zajedno sa svojom kćeri Sarah. U jednom dijelu kuće postoji takozvana „soba panike“, zapravo blindirana soba u kojoj se stanari mogu skriti u slučaju velike opasnosti. Meg i Sarah započinju život u kući ni ne smjestivši se u potpunosti, no, misleći da je kuća prazna, u nju provaljuju trojica opasnih muškaraca. Majka i kćer bježe u sobu panike, ne znajući da je jedan od provalnika tu sobu dizajnirao, te da im je ona konačni cilj u kojem se nalazi ono što im treba…

Dok čekate na napetost i igru mačke i miša, pripremili smo vam mali portret jedne od vodećih glumica današnjice, Jodie Foster. Da li vam je poznata slika male djevojčice kojoj pas poteže gaćice s jedne kreme za sunčanje? Vjerojatno je, ali teško da ste znali da je tu sliku inspirirala tada dvogodišnja Jodie Foster. Već godinu poslije, snimila je i reklamu za istu kremu, te je time počela njezina uspješna karijera pod svjetlima reflektora. Prvu veliku filmsku rolu maestralno je odradila već sa 14 godina, glumeći prostitutku u Scorsesevom „Taksistu“ iz 1976. godine. Glumeći s Robertom de Nirom, stekla je značajno iskustvo, a ušla je i u anale kao jedna od najmlađih glumica koja je bila nominirana za Oscara. Nakon tog uspjeha snima film za filmom, od kojih ipak niti jedan nije postigao uspjeh niti blizak „Taksistu“. Iz tog vremena, naučila je što znači opsjednutost slavnima. Naime, atentator na predsjednika Reagana je bio opsjednut Jodie, tako da je i ovim činom pokušao privući njenu pozornost. Pravi uzlet u karijeri doživljava krajem osamdesetih, sjajno portretiravši žrtvu silovanja u filmu „Optužena“. To je prepoznala i struka, tako da je Fosterova tu zaslužila svoj prvi Oscar za glavnu žensku ulogu. Ipak, film po kojem je ostala najpoznatija je svakako onaj iz 1991., koji se već sada smatra klasikom. Riječ je o remek – djelu Jonathana Demmea, „Kad jaganjci utihnu“. Iako svi pamtimo taj film ponajprije po briljantnom Anthonyju Hopkinsu u ulozi dr. Hannibala Lectera, Jodie je utjelovivši agenticu Clarice Starling, zasluženo došla do svog drugog zlatnog kipića u tri godine. Sljedeći značajni film koji je snimila bio je „Nell“ gdje je također bila nominirana za najprestižniju filmsku nagradu ali je te godine pobjednica bila Jessica Lange. S obzirom da je postigla sve bitno u filmskom svijetu, počela je pozornije birati uloge i pojavljivati se na velikom platnu nešto rjeđe nego prije. Iako i dalje uspješno nastupa, sada je više posvećena i obitelji, tj. svojim sinovima koje odgaja s partnericom Cydney Bernard.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju