Zašto su keanu Reeves i Sandra Bullock godinama jedni od najpopularnijih glumaca, provjerite u tekstu koji smo pripremili za vas!

Keanu Reeves, kanadski filmski glumac, rođen je prije 48 godina u glavnom libanonskom gradu, Beirutu. Ipak, nakon što je napunio dvije godine a otac napustio obitelj, odselio je s majkom i sestrom u Sjevernu Ameriku, najprije u New York, a zatim u Toronto. Škola ga nije zanimala, tako da i nije bio posebno dobar učenik. Ipak, gluma ga je osvojila, te joj se sredinom osamdesetih počeo ozbiljnije posvećivati. U Torontu je počeo dobivati uloge u reklamama, a uskoro seli u Los Angeles, s ciljem da postane glumac. Debitira u "Opasnim vezama" '88, a sljedeće godine snima hvaljeni film "Billova i Tedova sjajna pustolovina" koja mu otvara vrata novih projekata. Početkom devedesetih dobiva uloge u "Paklenom valu" i "Drakuli" te oduševljava kritiku. Postaje zvijezda u usponu, i '94 sa Sandrom Bullock snima "Brzinu", nakon čega oboje postaju tražena roba u Hollywoodu. Nekoliko godina nakon "Brzine" trajalo je zatišje u karijeri, koje je prekinuto snimanjem "Matrixa". Spomenuti film je doživio još dva nastavka i potvrdio Keanuov zvjezdani status u svijetu sedme umjetnosti.

Sandra Bullock, američka glumica i producentica, rođena je kad i njen partner u "Brzini" i "Kući na jezeru", Keanu Reeves, 1964. godine. Potječe iz američko - njemačke obitelji, a sobzirom da joj je majka bila poznata operna pjevačica, Sandra je proputovala gotovo čitav svijet. Gluma ju je zaintrigirala u kasnim osamdesetima, te je dobila nekoliko uloga u manjim nezavisnim filmovima. Ipak, lovci na talente su je ubrzo primijetili te joj '93 ponudili ulogu u "Razbijaču". Sandra je sporednu ulogu policajke prihvatila, a kritika je bila oduševljena njenim nastupom u filmu u kojem su briljirali Stallone i Snipes. Već sljedeće godine svijet ju je obožavao nakon uloge u spomenutoj "Brzini", te je uskoro snimila još par hvaljenih naslova poput: "Dok si spavao", "Brzina 2", "Djevojka na zadatku"... Najveći uspjeh karijere ostvaruje 2009. kada osvaja Oscara za glavnu žensku ulogu u filmu "Priča o prvaku".

"Kuća na jezeru", film kojeg večeras možete gledati na našem programu remake je hvaljene romanse "Il Mare", južnokorejskog redatelja Hyun - Seung Leeja iz 2000. godine. Imajući u vidu sjajnu suradnju Reevesa i Bullockove u "Brzini", redatelj Alejandro Agresti ponovo ih je odlučio spojiti na filmskom platnu. Rezultat toga je vrlo dobar film, u što ćete se večeras uvjeriti i sami.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju