ČETVRTAK 00.25

(Rachel Getting Married), SAD, 2008., romantična drama
Redatelj: Jonathan Demme
Glume: Anne Hathaway, Rosemarie DeWitt, Debra Winger, Sebastian Stan, Bill Irwin

Bivši model Kym (Anne Hathaway), koja je desetak godina provela po komunama, vraća se kući na vjenčanje svoje sestre Rachel (Rosemarie DeWitt) i sa sobom donosi dugu povijest osobne krize, tragedije i obiteljskih sukoba. Nenadani događaj će iznenaditi nepripremljene članove obitelji i pobuditi bujicu osjećaja.

Film ´Rachel su udaje´ prikazuje katkad urnebesan, ali brižljiv i iskren obiteljski portret. Oscarom nagrađeni redatelj Jonathan Demme, zajedno s ostatkom produkcijske postave, pokazao je životnu dramu jedne obitelji.

Glavna glumica u filmu ´Rachel se udaje´, Anne Hathaway je jedna od sedam glumica koje su osvojile Oscara za ulogu u mjuziklu.

Hatheway je ovu prestižnu nagradu osvojila za ulogu u mjuziklu ´Jadnici´ (2012.).

Fotografije iz djetinjstva Thomasa, mlađeg brata Anne Hathaway u filmu su poslužile kao fotografije preminulog Ethana.Film je glavnoj glumici Anne Hathaway priskrbio nominaciju za Oscara, kao i za nagradu Zlatni globus. Ukupno je osvojio 25 nagrada među kojima su nagrade Critics Choice, CFCA, Image, Desert Palm, Satellite i brojne druge te 23 nominacije.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju