Srijeda 00.20

(Friends with Money), SAD, 2006., komedija
Redatelj: Nicole Holofcener

Glume: Catherine Keener, Jason Isaacs, Timm Sharp, Joan Cusack, Greg Germann

Tri dobrostojeće, udane žene i njihova solo, siromašna prijateljica snalaze se u vodama prijateljstva, veza, karijera i novca.

Tri bogate prijateljice, Frannie (Joan Cusack), Jane (Frances McDormand) i Christine (Catherine Keener), brinu se zbog Olivije (Jennifer Aniston) koja se doima nesposobnom održati vezu ili zarađivati za život, barem prema njihovim standardima. No njihova grupna analiza uvećava njihove sumnje o vlastitim brakovima i karijerama. Na kraju Olivia nalazi stabilnost na neočekivanu mjestu, no njezin je donekle sretan kraj pomalo umanjen teškom stvarnošću odjednom raspadnutih života njezinih prijateljica.

Film koji je 2006. godine otvorio 'Sundance Film Festival' Sniman je u Los Angelesu tijekom jedne od najkišovitijih zima ikad zabilježenih u tome gradu. Bio je to prvi film Jennifer Aniston nakon njezina razlaza s Bradom Pittom.

Film je 2006. godine osvojio nagradu 'Dorothy Arzner Directors' koju je dobio Nicole Holofcener, a 2007. godine film je osvojio nagradu 'Independent Spirit' koju je dobila Frances McDormand.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju