Šestu godinu zaredom Harry Potter vraća se u Hogwarts

Smrtonoše su ohrabreni povratkom Lorda Voldemorta i pustoše i svijet bezjaka i čarobnjaka, a Harry sumnja da u Hogwartsu vrebaju nove opasnosti. Dumbledore se žuri pripremiti Harryja za konačnu bitku za koju zna da se brzo bliži. Vodi ga na opasnu misiju, u potragu za ključem Voldemortove obrane. Za to vrijeme, učenike je napao drugi neprijatelj - bješnjenje tinejdžerskih hormona. Harryjevo prijateljstvo s Ginny Weasley prerasta u nešto dublje, Lavender Brown Rona obasipa znakovima ljubavi, Hermione kipi od ljubomore, a bombonijera punjena ljubavnim napitkom završava u pogrešnim rukama.

Zanimljiva činjenica je da je glumica Jessie Cave, koja u filmu igra Levander Brown, morala pobijediti više od sedam tisuća djevojaka kako bi dobila ulogu, koja joj je između ostalog prva u karijeri.

´Harry Potter i princ miješane krvi´ ostvario je nominaciju za nagradu Oscar za najbolje postignuće u kinematografiji te osvojio brojne druge nagrade, među kojima je i National Movie Award, UK 2010., za najbolji obiteljski film. U samo prva dva dana prikazivanja, zarada ovog filma dosegla je gotovo 78 milijuna dolara, što je zaista impozantan podatak.

Obiteljski film "Harry Potter i princ miješane krvi" ne propustite pogledati u nedjelju u popodnevnom terminu na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju