On je prvi američki heroj!

(Last of the Mohicans), 1992., SAD, pustolovni
Redatelj: Michael Mann

Glume: Daniel Day-Lewis, Madeleine Stowe, Russell Means, Eric Schweig, Jodhi May, Wes Studi

U osamnaestom stoljeću traje francusko-indijanski rat, a istovremeno se britanske i francuske trupe bore za teritorij Sjeverne Amerike. Indijanci su prisiljeni prikloniti se jednoj od strana, premda je u tim okolnostima njihova budućnost potpuno neizvjesna. Nakon što odluče posjetiti svog oca na bojištu, kći britanskog vojnika Cora (Madeleine Stowe) i njezina sestra Alice (Jodhi May) se nađu u opasnosti, gdje ih pokušava ubiti vodič karavane, ali ih spašava Hawkeye (Daniel Day-Lewis), bijelac kojeg su posvojili posljednji pripadnici ponosnog indijanskog plemena Mohikanaca.

>>> Pogledajte što je naš Božićni filmski izbor

Nakon što odluče pomoći kćerima britanskog poručnika, troje pripadnika plemena Mohikanaca kroz šume i planinu vode kćeri pukovnika, a Hawkeye se zaljubljuje u Coru, a njegov brat, inače jedan od preostale dvojice Indijanaca plemena Mohikanaca, u Alice. Film je snimljen prema istoimenom romanu Jamesa Fennimorea Coopera.

Film je osvojio Oscara u kategoriji najboljeg zvuka, BAFTA-u za fotografiju i šminku, a nominiran je i za Zlatni globus.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju