Večeras u 22:10 ne propustite izvrsnii remake filma Hitchcockova filma i doznajte postoji li savršeno ubojstvo!

Alfred Hitchcock je bio jedan od najpoznatijih redatelja svih vremena. Tomu nije razlog činjenica da se pojavio u cameo ulozi u više od polovice svojih filmova, nego njegove ideje i provođenje istih u djelo. Naime, ono što se najviše pamti kod njegovih filmova su osjećaj klaustrofobije koji prožima većinu i jednostavna, izravna priča – koja gubi svoj značaj u modernoj filmografiji. Dial M for Murder je bio jedan od onih filmova koji vjernu publiku nije ostavljao ravnodušnima. Snimljen po kazališnoj predstavi Fredericka Knotta, koji je često žene postavljao u ulogu nevine žrtve, ovaj film je bio rangiran kao deveti najbolji film ikada u mystery žanru (op.a. žanr u kojem detektiv rješava jedan ili više zločina što njemu ne donosi nikakvu materijalnu korist).

Nova TV vam donosi njegov najbolji remake (a ima ih čak 6, uključujući i bollywoodsku produkciju – Aitbaar), Savršeno ubojstvo, gdje su glavne uloge pripale renomiranim imenima novije kinematografije – Michaelu Douglasu, Gwyneth Paltrow i Viggu Mortensenu. Premda na sam film postoje sitne zamjerke kad ga se uspoređuje s njegovim originalom, jer realno, sve što se uspoređuje s Hitchcockom je u ogromnom zaostatku, ovaj fenomenalan trojac vjerno dočarava atmosferu koju film opisuje. Radnja prati industrijalca Stevena Taylora (Douglas) koji je oženjen s lijepom Emily Bradford Taylor (Paltrow) koja emocionalnu prazninu koju ostavlja Steven, ispunjava u svojoj ljubavnoj aferi sa slikarom Davidom Shawom (Mortensen). Nakon što Steven sazna da ga njegova žena vara, a da su istovremeno moderna monetarna potraživanja iscrpila njegovo bogatstvo, on se odlučuje na ekstreman potez – savršeno ubojstvo (ono gdje se ne može otkriti ubojica) svoje žene kako bi dobio njeno nasljedstvo. Za ubojicu odluči unajmiti Davida, potkupivši ga sa ogromnom sumom novca, no stvari ne idu baš kako je zamislio...

Michael Douglas jednostavno briljira u ovom filmu, kojeg on sam naziva „dijelom svoje 'biznismen- trilogije'“ (uz Igru i Wall Street – za kojeg je čak dobio i Oscara). Douglas je često ispipavao svoje područje glume, za razliku od ostalih glumaca, tražeći se u raznoraznim ulogama, od pustolovnih komedija (Dragulj s nila), preko akcijskog junaka (Black Rain) pa sve do moćnih uloga s jakom osobnošću (Wall Street) i njima oprečnih viktimiziranih muškaraca (Disclosure). Sve to čini ga kvalitetnim glumcem koji se ne libi uhvatiti se u koštac s nepoznatim. Uzevši u obzir da je sin popularnog glumca 40ih i 50ih, Kirka Douglasa, ne postoji razlog zašto bismo sumnjali u njegov glumački talent. Viggo Mortensen je, s druge strane, ovim filmom započeo svoj uspon u glumačkim vodama, što je na kraju rezultiralo i briljantnim ulogama koji su mu donosili nominacije za neke najcjenjenije nagrade. Fascinantno je spomenuti kako je Viggo svestrani umjetnik: ima skoro 20 objavljenih knjiga (poezije, slika i o fotografiji) dok njegova diskografija broji i 10-ak pjesama.

Sve u svemu, ako imate želju pogledati ovu priču, definitivno Vam preporučamo ovaj film jer za razliku od Hitchcockova ima simpatičnu prednost – snimljen je u boji.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju