Film temeljen na knjizi "Brain On Fire" i istinitoj priči o novinarki Susannah Cahalan

Pratimo mladu ženu Cahalan (Chloë Grace Moretz), novinarku New York Posta u usponu, koja iznenada dobija napadaje i čuje glasove. Tjedni prolaze, i Susannah oboli od mentalne bolesti koja se kreće od nasilja do katatonije.
Vidimo serije njezinih prikaza bolesti, krivih dijagnoza i produženog boravka u bolnici.

Liječnik konačno njezinu bolest naziva pravim imenom, daje joj dijagnozu, i nadu da ponovno stane na noge i krene dalje sa svojim životom.
Cahalan je imala sreću da joj je ispravno dijagnosticirana jer je, prema procjeni, u to vrijeme pravilno dijagnosticirano samo 10 posto ljudi s tom bolešću.

„Morala sam sve naučiti ispočetka. Kako opet hodati. Kako opet razgovarati. Smijati se. Kako biti kći. Ponovno voljeti Stephena. Kako pisati. Morala sam ponovno naučiti kako postojati.“

 

Naziv "mozak u plamenu" savršeno opisuje autoimunu bolest koja napada jedan od ključnih neurotransmiterskih receptora u mozgu - NMDA receptor. Ovi receptori presudni za učenje i pamćenje, potrebni su za stvaranje novih sjećanja u hipokampusu.


Film 'Mozak u plamenu' pogledajte u srijedu u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju