Da nogometaši mogu biti dobri glumci provjerite večeras u filmu 'Potjera' gdje briljira Vinnie Jones, bez koga mnogi filmovi ne bi bili isti!

Mnogi su se sportaši za vrijeme, ili nakon okončanja svoje karijere okušali u glumačkom svijetu. Zanimljivo je da je dobar dio njih imao itekako uspješne karijere, a i na filmu su pokazali sasvim solidan talent. U sedmoj umjetnosti su se okušali i oni najpoznatiji, poput kralja nogometa Pelea i najboljeg košarkaša svih vremena Michaela Jordana. Ipak, mnogima je to samo bio izlet u nepoznato, dok su neki poput nogometaša Vinnieja Jonesa ostvarili sasvim lijepu filmsku karijeru. Upravo ćemo njega i predstaviti, u sljedećem članku.
Vinnie je svjetlo dana ugledao godine godine gospodnje 1965. u engleskom gradu Watfordu. Svoju nogometnu karijeru započeo je u kao devetnaestogodišnjak u lokalnom Wealdstonu , a već se sljedeće godine zaputio u bespuća Skandinavije, provevši narednu godinu igrajući u zemlji tehnologije, Švedskoj. Ipak, tamo se nije dugo zadržao, te je 1986. potpisao za Wimbledon u kojem će ostvariti najveći uspjeh karijere osvojivši FA kup. U karijeri je od poznatijih klubova igrao još za Chelsea i Leeds, a najzapamćeniji je ipak ostao po gruboj igri, te je u karijeri zabilježio 12 crvenih kartona.

Nakon kratkog presjeka karijere vrijeme je da Jonesa predstavimo u onom poslu kojim se sada bavi, a to je naravnom, gluma. Filmski debi ostvario je u Guy Ritchijevom „Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške“. Može se reći da mu je tu odmah „pala sjekira u med“, s obzirom da je film postigao značajne uspjehe, dobivši izvrsne ocjene od kritike. Ritchie ga je angažirao i za svoje drugo remek djelo, „Snatch“, koji je prošao jednako dobro kao prethodni film, ako ne i bolje, a Vinnie je imidž grubijana još dodatno podigao u očima javnosti. Ta dva filma trasirala su mu put za holivudske projekte, gdje se publici predstavio ulogom u „Nestali u 60 sekundi“, gdje unatoč činjenici da izgovara samo jednu rečenicu u čitavom filmu, uspijeva ostaviti i dalje jak dojam na gledatelje. Od onda neumorno snima filmove, od kojih su najpoznatiji „X – men: The Last Stand“ i „Swordfish“, a vrijedan je gledanja i „Potjera“ u kojem u srijedu navečer možete uživati na programu NoveTV!

TRI NAJBOLJA FILMA GDJE GLUME SPORTAŠI (BEZ VINNIEJA)
Bijeg u pobjedu – za gledanje filma dovoljan je mamac to što igra nogometni kralj, Pele. A još kad znamo da su se njemu pridružili nogometne legende poput Bobbyja Moorea i Osvalda Ardillesa, te od poznatijih glumaca Michael Caine i Sylvester Stallone, ovo filmsko ostvarenje ne može biti nikako loše. Radnja je smještena u koncentracijski kamp za vrijeme 2. svjetskog rata, a mogu li slavni filmski ratni zarobljenici pobijediti izabranu njemačku vrstu, pustiti ćemo da sami doznate.

Pobjednik – ovdje su snage udružili Denzel Washington i Ray Allen, u kompleksnoj priči o odnosu oca i sina. Otac (Washington) je danas u zatvoru zbog ubojstva supruge iz nehaja, dok je njegov sin Jesus Shuttlesworth (Allen) najtalentiraniji srednjoškolski igrač u Americi, te je pred njim odluka koje sveučilište izabrati. Otac u zatvoru dobiva mogućnost izlaska na slobodu kako bi nagovorio sina s kojim je u lošim odnosima, da se odluči za određeno sveučilište, te time pomogne njemu u smanjenju kazne…

Tražeći Erica – koliki je trag Eric Cantona ostavio u Engleskoj govori i ovaj film. Naime, u centru radnje se nalazi poštar Eric, kome život izmiče pod nogama i čini se da je u situaciji bez izlaza. Ipak, zaključuje kako postoji jedino rješenje koje mu može pomoći, a to je da upozna Erica Cantonu, svog omiljenog nogometaša! Tu počinje priča, u kojoj Eric traži Erica…

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju