Subota 23.35

(In the Line of Fire), 1996, SAD, akcija
Redatelj: Wolfgang Petersen

Glume: Clint Eastwood, John Malkovich, Rene Russo, Dylan McDermott

Nakon više od trideset godina, psihopat Mitch Leary (John Malkovich) vreba na novog predsjednika koji se ponovno kandidirao (J. Curley). Mitch je proveo mnoge sate proučavajući psihu Franka Horrigana (Clint Eastwood), te ga izaziva pričajući mu o svojim planovima da izvrši atentat na predsjednika. Nakon tog razgovora, Horrigan inzistira na tome da bude među predsjednikovim tjelohraniteljima. Ovaj put, Horrigan je odlučan u tome da ne učini niti jednu pogrešku, te je i sam spreman primiti metak. No, sve se okreće u korist Learyja – on je izuzetno pametan i lukav, a predsjednikovi ljudi odbijaju promijeniti plan puta. Kako se izbori približavaju, Horriganove šanse da uhvati Learyja sve su manje, te on počinje sumnjati u sebe.

U filmu nekoliko scena su izvađene iz prave predsjedničke kampanje Billa Clintona. Glenn Close i Sharon Stone su odbile ulogu Lilly Raines.

Film je nominiran za Oscara u tri kategoriji za najboljeg sporednog glumca, najbolju montažu i scenarij. Film je osvojio nagradu ASCAP 1994. godine.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju