Petak 23.30

(Move On), Danska, Njemačka, 2012., akcija
Redatelj: Asger Leth
Autor: Matt Greenhalgh
Uloge: Mads Mikkelsen, Gabriela Marcinkova, Karl Fischer, Béla Ficzere, Zsolt Fehérvári 

Film u kojem Mads Mikkelsen posjećuje Hrvatsku. Na svom neobičnom putovanju jedna od postaja je Opatija, dok se u pozadini čuje utakmica hrvatske reprezentacije.
Mads Mikkelsen tumači lik agenta koji kreće na neobično putovanje koje počinje u Nizozemskoj. No na putu Mikkelsen ima seriju neplaniranih skretanje u Njemačkoj i dijelovima Istočne Europe.  Ukupno junak prođe jedanaest europskih zemalja. Jedna od postaja mu je Mađarska u kojoj Mads dolazi u na mađarsku svadbu.

O glavnom glumcu:
Iako Danac, Mads Mikkelsen je prava holivudska zvijezda. Dobitnik je nagrade za najboljeg glumca na festivalu u Cannesu 2012. godine. Svoj je talent potvrdio u brojnim ulogama, a zapamćen je kao negativac u filmu o Jamesu Bondu „Casino Royale“. Mikkelsen je i kod kuće zasjao u čitavom nizu vrlo zahtjevnih uloga, od kojih ističemo onu u filmu Thomasa Vinterberga The Hunt. Njegov suptilan, ali istovremeno izražajan stil čini ga savršenim izborom za nemirnog putnika u filmu Move On.

O redatelju:
Prije snimanja prvih scena Move On filma ovog ljeta, Asher Leth je proveo mjesece pripremajući se. Karizmatični Danac iznimno strastveno pristupa svakom projektu u koji je uključen, zaigrano prelazeći s malih nezavisnih produkcija na velike holivudske hitove.

Nakon nagrađivanog dokumentarca ‘Ghosts of Cité Soleil’ i impresivnog trilera ‘Man on a Ledge’ u kojem glumi zvijezda u usponu Sam Worthington, Move On predstavlja Lethov novi veliki izazov.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju