SUBOTA 13.55

(Free Willy 3: The Rescue), SAD, 1997., avantura
Redatelj: Sam Pillsbury

Glume: Jason James Richter, August Schellenberg, Annie Corley, Patrick Kilpatrick, Tasha Simms

'Moj prijatelj Willy' je priča koja prati jedinstveno i trajno prijateljstvo između mladića po imenu Jesse (Jason James Richter) i golemoga kita, nazvana Willy.
U ovome nastavku filma Willy se vratio, ali ovaj put mu prijete kitolovci koji zarađuju prodajom mesa. Šesnaestogodišnji Jesse, koji trenutno radi na istraživačkom brodu sa starim prijateljem Randolphom (August Schellenberg) i sarkastičnom znanstvenicom Drew (Annie Corley), nastoji spriječiti krivolovce te zaštitit jato kitova među kojima je i njegov morski prijatelj, Willy. S druge strane, na brodu, među krivolovcima, nalazi se Jesseov prijatelj Max (Vincent Berry) koji je ujedno sin kapetana broda Johna Wesleyja (Patrick Kilpatrick). Maxu se ne sviđa ideja kitolova, ali se nema hrabrosti suprotstaviti ocu kojemu ipak na kraju proradi savjest.

Film je 1998. godine nominiran za nagradu 'Blimp' u kategoriji najdraža životinjska zvijezda te za nagradu 'Young Artist' u kategoriji za najbolji igrani film.

U sceni pri kraju filma rabljene su snimke koćenja orke K'yoshe u vankuverskom akvariju. U toj sceni sudjeluju i njezini roditelji Bjossa i Finna. Finna je također imao zavinutu leđnu peraju te je i on glumio Willyja.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju