Večeras na programu NoveTv imate pogledajte film katastrofe „Sudnji dan“. Koji su još filmovi slične tematike vrijedni gledanja, saznajte u sljedećem članku!

Armageddon – Visokobudžetni spektakl o pokušaju zaustavljanja ogromnog asteroida koji bi trebao udariti u najdraži nam planet, majčicu Zemlju. Svjesna toga, NASA shvaća da mora reagirati brzo, s obzirom da imaju 18 dana prije nego asteroid pogodi Zemlju. Zato se njihov operativac Dan Truman (Billy Bob Thornton) obraća timu bušioničara koje predvodi Harry Stamper (Bruce Willis). Njihov je zadatak space shuttleom otići do asteroida te u njemu probušiti dovoljno veliku rupu da stane nuklearni eksploziv. Naravno, s obzirom da je riječ o Bruceu Willisu, možete pretpostaviti da je nakon serijala „Umri muški“ još jednom spasio svijet, a ako ne znate kako, pogledajte film.

Dan poslije sutra – Još jedan u nizu filmova katastrofe koje je režirao Roland Emmerich, autor „Dana nezavisnosti“. Nakon što u „Danu nezavisnosti“ obrađuje temu borbe ljudskog roda protiv agresivnih vanzemaljaca, a u „Godzilli“ borbu protiv velikog mutiranog guštera, ovaj put Emmerich pokušava prikazati borbu protiv prirodnih sila, koje prijete Zemlji novim ledenim dobom. U glavnoj ulozi nastupa Dennis Quaid, koji pokušava spasiti sina koji je ostao zaglavljen u New Yorku. Taj grad se još jednom potvrdio kao „meka“ za redatelje ovakvih filmova (sjetimo se samo primjerice divljanja Godzille ili King Konga po njujorškim ulicama), tako da možemo vidjeti katastrofični prikaz „Velike jabuke“, okovane snijegom i ledom.

Žestoki udar – Kao i u „Armageddonu“ i ovdje Zemlji prijeti sudar s asteroidom koji je prije 65 milijuna godina izbrisao dinosaure s planeta. U tim uvjetima predsjednik SAD – a naređuje razaranje asteroida, no ta će misija doživjeti neuspjeh… Ovaj uradak režiserke Mimi Leder priča je o ljudskim odnosima, ponašanju i univerzalnim vrijednostima koje čovječanstvo njeguje, a sve je to u jednom trenutku suočeno s mogućnošću nestanka. Film je na kraju ispao hvaljeno djelo, jer nije samo klasična priča o mogućoj katastrofi, već naglasak stavlja na suočavanje čovjeka s mogućim nestajanjem. Izvrsne uloge pružili su Morgan Freeman, Robert Duvall, Tea Leoni i Vanessa Redgrave.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju