Arhelozi su Vam se činili dosadnima? Opraštamo Vam, jer ne znate što govorite!

Za početak malo općih informacija.Arheologija: znanost koja se bavi proučavanjem starih materijalnih ostataka sa ciljem rekonstrukcije cjelokupne naše civilizacije. Čuveni arheolozi: Howard Carter, čovjek zaslužan za pronalazak Tutankamonove grobnice, Donald Johanson koji je otkrio kostur Lucy te Jean-Francois Champollion, onaj koji je uspješno dešifrirao hijeroglife, samo su neki od najpoznatijih arheologa koji su se zlatnim slovima upisali u povijesne knjige i zadužili čovječanstvo. Ipak, nitko od njih nije postao junakom poput junaka našeg nedjeljnog filma - doduše izmišljenog lika.

Naravno, riječ je o Indiani Jonesu koga je kreirao George Lucas dok su filmske uspješnice o njegovim pustolovinama potpisao slavni Steven Spielberg. Lik samog Indiane je utjelovio Harrison Ford te po njemu ostao prepoznat cijelu karijeru. Ipak, prije snimanja prvog filma iz serijala, ulogu Indyja dobio je jedan drugi glumac, Tom Selleck. No, s obzirom da je Selleck tada bio zauzet i nedostupan zbog stalnog snimanja serije Magnum o istoimenom privatnom detektivu, odlučeno je da se njega zamijeni Fordom. Cinici bi vjerojatno rekli srećom, jer teško je zamisliti jednog od poznatijih holivudskih brkova kako se bori s nacistima, potajno ukrcava na podmornicu ili spašava ljepoticu od uzaludna žrtvovanja. Prvi film serijala je postigao ogroman uspjeh, ali je i sljedeći prošao jednako dobro. Drugi dio serijala, „Indiana Jones i ukleti hram“ odveo nas je u 1935. godinu, gdje je neumorni pustolov, profesor Indiana Jones sprema za nove pustolovine uspješno spriječio plan Thuggeeja o vladnju svijetom.

Treći dio serijala, kojeg večeras imate priliku gledati na programu Nove TV, počinje otmicom Indyjeva oca, kojeg je utjelovio legendarni Sean Connery. Indiana dolazi u posjed dnevnika koji sadrži tragove i kartu bez naziva i vodi do zagonetnog Svetog grala, a poslao mu ga je njegov otac iz Italije. Jedino što može učiniti jest krenuti u spašavanje oca i potragu za gralom, a kako to izgleda, vidjeti ćete i sami večeras na našem programu.
 

 


Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju