Što treba da bi se od slavnog glazbenika postalo uspješan glumac, pokušajte provjeriti u sljedećem tekstu! Da li je primjenjivo na naše prostore?

Nemali je broj glazbenika postavši slavan, odlučio sreću okušati u glumčkim vodama.U tom poslu okušale su se i razne legende, poput Franka Sinatre, kralja rocka Elvisa Presleya te čovjeka s najpoznatijim svjetskim usnama, Micka Jaggera. Recimo, da su se i neke naše pjevačke zvijezde okušale na filmu. Tako je primjerice sveprisutna „Seve nacionale“ odigrala ulogu u filmu „Duhovi Sarajeva“, ali je zabilježila i nastup na kazališnim daskama u Krležinim Glembajevima. Također, domaći film nije mogao proći ni bez živuće legende Miše Kovača, koji je sedamdesetih godina glumio uz bok Rade Šerbedžije u naslovu „Poslijepodne jednog fazana“. Ipak, kod nas su te priče ipak rjeđe, dok su u Hollywoodu relativno česta pojava.

>>> Tri kralja, večeras u 22:25

Jedan od takvih glazbenika koji su se uspjeli probiti u studijima Los Angelesa je i O'Shea Jackson, poznatiji po svom umjetničkom imenu s kojim se probio u svijet rap glazbe, Ice Cube. Svoju glazbenu karijeru započeo je u sastavima „C.I.A.“ i „N.W.A.“, no tamo se nije dugo zadržao, te je već kao dvadesetogodišnjak krenuo u solo vode. Ubrzo izdaje svoj prvi album, „AmeriKKKa's Most Wanted“, s kojim stječe slavu, ali također i biva optužen za rasizam. To ga nije zaustavilo, te ga kritika za sljedeći album još opasnije optužuje, nazvavši ga antibjelačkim, antisemitskim i šovinističkim. Negdje u to vrijeme, Ice pokušava ostvariti i glumačku karijeru, tako da uz Cubu Goodinga Jr. I Laurence Fishburnea glumi u hvaljenom filmu „Boyz n the Hood“, priči o grupi prijatelja i njihovom odrastanju u getu Los Angelesa. U rap karijeri, i dalje postiže uspjehe, nastupajući s najvećim facama tog vremena poput Dr. Drea i Snoop Dogga. Svoj rad u holivudskim studijima nastavlja i dalje, glumeći, ali i pišući brojne glazbene teme za filmove koje većinom sam i izvodi. Također, okušao se i kao scenarist u komediji „Petak“, u kojoj je glumio zajedno s Chrisom Tuckerom. Film je postigao značajan uspjeh, tako da je dobio i svoje nastavke „Sljedeći petak“ i „Petak nakon slijedećeg“, koji ipak nisu bili ni približno uspješni poput prvog dijela.

Nastavio se pojavljivati i u drugim komedijama poput „Mrak filma“, ali je najkvalitetniji film koji je snimio po mišljenju kritike, upravo je onaj kojeg večeras imate priliku gledati na programu NoveTv. Radi se o ratnoj avanturi s elementima komedije, „Tri kralja“. Ice Cube je utjelovio jednog od četvorice američkih vojnika na kraju Zaljevskog rata koji kreću u potragu za blagom. Međutim, situacija će ih natjerati da odluče da li im je draže blago ili spašavanje života iračkih civila… Kako će se to rasplesti, te da li je i Ice Cube dokazao da pjevači mogu biti dobri glumci, provjerite večeras samo na našem programu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju