Pogledajte o čemu je riječ!

Harry Potter ima 13 godina, a nakon ljetnih praznika ponovno se vraća u školu Hogwarts. No, ovog puta mračna tajna iz prošlosti nadvit će se nad Harryjevom sudbinom. Serijski ubojica Sirius Black pobjegao je iz tvrđave Azkaban – čarobnjačkog zatvora.

Harryjev je život u opasnosti kad sazna da je Siriusa Blacka poslao lord Voldemort kako bi ga ubio. Radi Potterove zaštite, Azkaban šalje stotine Dementora, čudovišnih mističnih zatvorskih čuvara, da ga uhvate. Harry uz pomoć svojih prijatelja odluči saznati pravu istinu o Siriusu Blacku.

Film je nominiran za dva Oscara, a 2012. osvojio je nagradu Art Directors Guild. Dobitnik je nagrade BMI i BAFTA. Ukupno je film  osvojio 11 nagrada i 31 nominaciju.

Režiju trećeg nastavka o mladom čarobnjaku potpisuje Alfonso Cuarón koji, zanimljivo, prije nije pročitao knjigu niti pogledao prva dva filma.

U ovom nastavku prvi put vidimo mračne scene u kojima pratimo kako mladi Harry odrasta. Ujedno ovo je i posljednji nastavak Harryja Pottera koji je bio pušten na VHS-u. Umjesto preminulog Richarda Harrisa ulogu profesora Dumbledorea u ovom filmu preuzeo je glumac Michael Gambon.

 

Film "Harry Potter i zatočenik Azkabana" ne propustite pogledati u nedjelju u poslijepodnevnom terminu na Novoj TV!
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju