Ponekad je najbolje opustiti se i ne zamarati se teškim pitanjima. Ako tražite film koji će vam u tome pomoći, bolju preporuku od avantura Harolda & Kumara teško je naći!

„Američka pita na Haroldov & Kumarov način“, naziv je filma koji će Vam pomoći da ulazak u vikend dočekate opušteno. Naime, ovo je jedan od onih filmova koje gledate bez puno razmišljanja i brige, sjajna komedija puna izvrsnih skečeva koji će nasmijati svakoga. U centar radnje su smještena dva prijatelja, Harold i Kumar koji su cimeri te po cijeli dan puše marihuanu u svome stanu. Harold nakon što je maturirao radi na mjestu gdje ga kolege bezobzirno iskorištavaju. S druge strane, Kumar je nakon mature trebao upisati medicinu i tako naslijediti oca i brata, ali je zov noćnog života i raznih tuluma bio kudikamo jači. Radnja filma smještena je u samo jednu noć, te prati dva prijatelja koji nakon što na televiziji vide reklamu za fast food lanac White Castle odluče ih otići kupiti. Međutim, naiđu na zatvoren restoran, a put do drugog traje gotovo sat vremena na kojem će naići na razna iskušenja…

Film je uspio u svojoj namjeri, a doživio je i svoj nastavak četiri godine poslije pod nazivom „Harold & Kumar: Bijeg iz Guantanama“, kojeg ćete . Glumačka postaja je ostala ista, te u glavnim ulogama i dalje gledamo Johna Choa i Kala Penna. Ovaj puta, Harolda i Kumara na letu za Amsterdam (poznavajući ih, znate zašto idu tamo) zamjene za teroriste. Nakon uhićenja smještaju ih u zloglasni američki zatvor za teroriste, Guantanamo. No ono što ne polazi za rukom sljedbenicima Bin Ladena, polazi njima dvojicom. Naime, uspijevaju pobjeći i počinju putovanje po cijeloj zemlji. Ipak, i dalje su osumnjičeni za terorizam, te stoga u međuvremenu pokušavaju naći način kako se riješiti tih teških optužbi. Iz tog razloga potražuju pomoć Haroldova školskog prijatelja, koji ima jake političke veze. No, dok pokušavaju pronaći dokaze nevinosti i ostati na slobodi morati će se susresti s mnogim protivnicima poput tajnih agenata, naoružanih prostitutki i Ku –Klux – Klanovcima.

U svakom slučaju, oba filma će vam pomoći u dobivanju trbušnih mišića od smijeha, a ako još niste gledali ni jednog, vrijeme je da tu nepravdu ispravite u petak navečer, prateći program NoveTv.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju