SUBOTA 22.35

(Lord Of The Rings: Fellowship Of The Ring), SAD, 2001., akcija
Redatelj: Peter Jackson

Glume: Elijah Wood, Sean Bean, Orlando Bloom, Ian McKellen, Christopher Lee, Cate Blanchett

U prvom dijelu Tolkienove epske trilogije 'Gospodar prstenova' mladi i sramežljivi hobit Frodo Baggins dobije u naslijeđe zlatni prsten. Zna da prsten ima moć, ali ne može ni zamisliti da je prsten tajna preživljavanja svijeta, ili njegova ropstva. Frodo zajedno sa čarobnjakom Gandalfom, vilenjakom Legolasom, patuljkom Gimleyjem, Aragornom i Boromirom i tri hobita Merryjem, Pippinom i Samom se upućuje na avanturu kroz planine, snijeg, tamne šume, rijeke i proplanke, suočava se sa opasnošću na svakom koraku ne bi li spasio svijet kakav poznaje i ljude koje voli od gospodara tame Saurona.

Film je osvojio četiri Oscara među kojima je Oscar za najbolji film, najbolje efekte, najbolju šminku i najbolju glazbu. Nominiran je za još trinaest Oscara. Film je osvojio 80 drugih nagrada, a nominiran je za još 89.

Za potrebe snimanja izrađena su dva prstena. (Jedan originalne veličine i jedan promjera 15cm. Prsteni su izloženi u muzeju na Novom Zelandu.

Redatelj Peter Jackson je sastavio prolog filma od odbačenih materijala sa snimanja zbog toga što izvorno nije trebao biti snimljen prolog.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju