Ovaj vikend pripremite se na tri odlična naslova iz naše kolekcije: uzbudljivu dramu koja će Vas podsjetiti na početke informatičke revolucije devedesetih, briljantanog Lea Di Caprija i sjajnu romantičnku komediju kao predigru za Valentinovo!

Filmski vikend započinjemo u petak, akcijskom dramom, „Mreža“, u kojem glavnu ulogu tumači Sandra Bullock. Ovo je jedan od filmova „pionira“ u kojim je pokretač radnje informatički sustav (poslije su došli „Hakeri“, „Matrix“). Bullock, tumači ulogu Angele Bennett, kompjuterske ekspertice koja je zbog opsjednutosti svojim poslom u potpunosti izgubila kontakt s vanjskim svijetom. Kao nadoknadu koristi Internet, no njen se život mijenja kada joj prijatelj šalje tajanstvenu disketu koja omogućava upad u tajne državne sustave. Ubrzo nakon toga, Angeli se počinju događati loše stvari, a kako će se sve to rasplesti i da li je moguć izlaz iz takve situacije vidjeti ćete u petak navečer.

U subotu ćete se moći uvjeriti u glumačke sposobosti Leonarda DiCapria koji u filmu „Krvavi dijamant“ igra glavnu mušku ulogu. Sam naziv „krvavi dijamant“, označava one dijamante koji se prodaju diljem afričkih zemalja zahvećenim ratom kako bi se zaradio novac za kupnju novog oružja. DiCaprio glumi Dannyja Archera, krijumčara dijamanata i ratnog profitera koji spletom okolnosti upoznaje Solomona, lokalnog ribara dolazi koji je našao veliki ružičasti dijamant. Svatko ima svoj cilj, Archeru je to odlazak iz Afrike, dok Solomon s prodajom dijamanta želi sina izbaviti iz pobunjeničke vojske u koju je prisilno odveden. Stoga njih dvoje zajedno s novinarkom Maddy udružuju snage, a da bi saznali kako će sve završiti, potrebno je da subotu navečer provedete ispred programa NoveTv.

Ima li što bolje nego se u popodnevnim nedjeljnim satima opustiti uz romantičnu komediju i krenuti sa smiješkom na licu u nove radne pohode koji započinju sljedeći dan? Teško, stoga vam je NovaTv pripremila film „Brak na brzaka“, zabavu koja će razveseliti cijelu obitelj. Glavne uloge tumače Matthew Perry, jedan od „Prijatelja“, te prekrasna meksička glumica Salma Hayek, najpoznatija po filmu „Frida“ o istoimenoj slikarici. Radnja počinje odlaskom Alexa Whitmana (Perry) u Las Vegas kako bi nadgledao jedan građevinski projekt. Međutim, tamo upoznaje Isabel Fuentes (Hayek), te se između njih stvara kemija čiji je produkt strastvena noć. No, kada Alex ponovo sretne Isabel nakon tri mjeseca, saznaje da je trudna. Ponesen elanom, on je zaprosi, na što Isabel oduševljeno pristaje. Ipak, i jedno i drugo će uskoro saznati kako brak nije samo zabava, igra i uživanje, već da on donosi velike životne promjene. Kako će se njih dvoje u svemu tome snaći, pogledajte na našem programu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju