Pročitajte koje Vam filmske naslove preporuča naša redakcija za ovaj vikend! Ne dopustite da Vam drugi zgroženo govore „Nisi pogledao/la taj film?!“

U jeku novog desetljeća, ovaj vikend Nova TV Vam nudi priliku da pogledate filmove koji su obilježili kraj prošlog desetljeća. Ako Vas ta činjenica pretjerano i ne privlači, pokušajte zamisliti mladog Brada Pitta (bez ove sadašnje 'moderne' brade) ili Eddieja Murphyja u svojim najboljim godinama sa svojim osebujnim humorom i ta ideja će vas zasigurno zainteresirati. No, krenimo redom.

U petak navečer, u kasnijem terminu, možete pogledati kultni film Godzilla. Priča o čudovištu koje je nastalo nakon nuklearnih testiranja negdje u Pacifiku te onda počelo razarati Manhattan. Glavne likove igraju Matthew Broderick i Jean Reno, glumci koji se bave snimanjem filmova još od 80ih godina prošlog stoljeća (da, već 30 godina!). Matthew Broderick utjelovljuje znanstvenika Nika Tatopolousa koji istražuje priču o nemani koja hara Pacifikom i sve elemente komedije nalazimo u njegovoj intepretaciji; s druge strane imamo Jean Renoa koji predstavlja onaj „akcijski“ dio samog filma a uzevši u obzir da su njegove najbolje uloge redom iz takvih filmova, zamjerki nema. Sve u svemu, ne libite se još jednom dati šansu tom iznimnom ostvarenju hollywoodske produkcije.

Subota navečer donosi čak dva interesantna filma koji bi vas mogli natjerati da ipak propustite jedan subotnji izlazak u zamjenu za 'filmsku noć' . Prvo Showtime! Film koji predstavljaju dva velikana „velikog platna“ – Eddie Murphy i Robert De Niro. Eddie Murphy je bio na vrhuncu slave 80ih godina, kad je snimao urnebesnog Policajca s Beverly Hillsa i održavao tisuće stand-up comedy nastupa diljem SAD-a; no poslije toga je njegov uspjeh stagnirao sve do Showtime kad je ponovno zainteresirao publiku za svoje filmove. De Niro je, s druge strane, do Showtime rijetko posezao za komedijom kao sredstvom izražavanja glumeći u isključivo u akcijskim i triler filmovima - najčešće ulogu policajca s osjećajem za pravdu, ali nakon Analiziraj ovo i Dozvole za brak, to se činilo logičnim sljedećim korakom. U ovom filmu obojica glume policajce – uloge koje ih najbolje definiraju i u kojima se očito najbolje snalaze – a krajnji produkt je nezamjenjiva i urnebesna zabava. Ne vjerujete? Kad s jedne strane imate čangrizavog policajca, a s druge brbljavog wannabe policajca koji se prepucavaju kroz cijeli film – dobijete čiste elemente komedije. Provjerite sami.

Ako još niste, onda definitivno morate pogledati Sjeme zla kao filmsku eskapadu mladog Brada Pitta. Jednostavno, Brad Pitt u svojim mlađim danima je plijenio pažnju na isti način kao što je to radio Leonardo di Caprio poslije Titanika. No, ne bi trebalo zanemariti i njegov glumački potencijal niti onaj njegovog filmskog kolege – Harrisona Forda koji iza sebe ima impresivan opus i još impresivnije filmske uloge (Han Solo, Indiana Jones, da nabrojimo neke). Brad Pitt je ovim filmom zaokružio pet godin uspješnica koje su počele filmom 'Intervju s vampirom', a nastavio sa 'Sedam', '12 majmuna', do 'Sleepers' i 'Sjeme zla'! Harrison Ford pak utjelovljuje iskusnog policajca koji mora odlučiti da li stati na stranu domoljubnih i obiteljskih osjećaja ili se slijepo držati zakona! Njih dvojica skupa predstavljaju sve ono što Vam film može ponuditi – a ako se odlučite na kokice i filmsku noć, s ovim filmom definitivno nećete pogriješiti.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju