S proljećem dolaze i ljepši dani, a da oni budu što bolji, pobrinuli smo se mi, odabravši za Vas izvrsne filmske naslove!

Malo dobrih ljudi – Svaki film u kojem nastupa Jack Nicholson garancija je kvalitete, a kada se njemu pridruže još i Tom Cruise i Demi Moore, to mora ispasti pravo malo remek djelo. U ovoj drami redatelja Roba Reinera, Cruise glumi mornaričkog odvjetnika koji radi na slučaju ubijenog marinca u vojnoj bazi. Da bi riješio slučaj surađuje s pravnicom (Moore). Njihov zadatak je obrana dvojice marinaca optuženih za ubojstvo, no istraga će ih odvesti u potpuno neočekivanom smjeru, te će njihova hrabrost i savjest doći u pitanje… Uz već spomenuti izvrsni trolist glumaca, valja reći da su manje uloge u filmu odigrali Kiefer Sutherland i Kevin Bacon.

Cop Land – Odlični Sylvester Stallone u ulozi netipičnoj za njega, onoj počasnog policijskog šerifa Freddyja Heflina koji nikad nije mogao postati „pravi“ policajac zbog oštećena sluha. Policajce oko sebe doživljava kao idole i uzore, te se cijeli život divi njihovom osjećaju za pravdu. Ipak, kada istražitelj Moe Tilden (De Niro) sljedeći trag korupcije dođe i do Freddyjeva gradića, ovaj shvaća da su njegovi dojučerašnji idoli zapravo nepošteni policajci nedostojni obavljanja svog posla… U filmu uz Stallonea i De Nira glume još dvojica iz holivudske prve lige, Harvey Keitel i Ray Liotta.

Sakupljač kostiju – Denzel Washington kao depresivni forenzičar Lincoln Rhyme, koji je nesretnim slučajem ostao paraliziran od vrata nadolje, te sada slučajeve rješava iz kreveta. Uz bok njemu stoji tada još široj publici uglavnom nepoznata Angelina Jolie, koja glumi policajku Ameliu Donaghy, čije forenzičke sposobnosti na jednom slučaju zamjećuje Rhyme. Donahgyeva primajući upute Rhyme, postaje njegov vid i sluh, te oni kreću u potragu za inteligentnim i nemilosrdnim ubojicom. Film je režirao Phillip Noyce, za što je dobio sjajne kritike struke.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju