Petak 05.00

(Deep Sea), 2006., dokumentarni film
Redatelj:Howard Hall
Producent:Toni Myers

Pripovjedači:Johnny Depp, Kate Winslet

Johnny Deep i Kate Winslet pripovjedači su ove izuzetne priče o dubokom moru.

Duboko more je podvodna pustolovina koja odvodi gledatelje duboko ispod površine oceana na brojne lokacije diljem zemaljske kugle te im omogućuje dosad neviđene bliske susrete s raznovrsnim morskim životinjama. Gledatelji će moći će 'plivati' s nekim od najegzotičnijih bića na planetu, od bizarnoga puža Dendronotus iris do divovske pacifičke hobotnice.

Gledatelji će upoznati šaroliku postavu likova i imati priliku iz neposredne blizine promatrati kako ta bića provode svoje živote u raznim jedinstvenim i često duhovitim vezama… Od grabežljivaca do simbiotskih organizama, svi oni na koncu ovise jedni o drugima da bi opstali. Od ustonošca koji poput matadora izaziva prijeteću hobotnicu na dvoboj, do zelene morske kornjače koja dopušta jatima estetski nastrojenih riba da joj očiste oklop od nepoželjnih alga, Duboko more usredotočuje se na neobična i često iznenađujuća savezništva nekih od najegzotičnijih bića na svijetu. Gledatelji tako dobivaju priliku ne samo promatrati podmorje iz prvoga reda nego i plivati s ovim neobičnim životinjama te svjedočiti njihovu svakodnevnom ponašanju, cijelo vrijeme okruženi neopisivom ljepotom svijeta skrivenog ispod valova.

O produkciji

Za redatelja Howarda Halla ronjenje i snimanje podmorja životna su strast. Hall je pisanom riječju, fotografijom i filmom dokumentirao život u svjetskim oceanima od ranih 1970-ih radeći na raznim uredničkim položajima za neke od najcjenjenijih časopisa o prirodi, uključujući International Wildlife Magazine, Ocean Realm Magazine i Fathoms Magazine.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju