PETAK 01.15

(Proof of Life), SAD, 2000., akcija
Redatelj: Taylor Hackford

Glume: Meg Ryan, Russell Crowe, David Morse, Pamela Reed, David Caruso

Golem broj direktora međunarodnih kompanija otetih u inozemstvu pretvorio je organizirane otmice u velik posao. No zbog toga su nastale i kontraindustrije - spašavanja istih – i tajna drama u koju su uključeni bivši špijuni i revolucionari, kalašnjikovi i oklopljeni auti, helikopteri i utočišta.
Peter Bowman (DAVID MORSE) američki inženjer u zemlji Latinske Amerike otet je zbog otkupnine u iznosu od tri milijuna dolara. Njegov poslodavac i osiguravajuća kuća napuštaju ga, no njegova žena Alice (MEG RYAN) to odbija. Uzima si za zadatak dovesti ga kući, ali ubrzo shvaća da to neće uspjeti bez pomoći.
Stručnjak u „K&R-u“ (Otmice i otkupnine) Terry Thorne (RUSSEL CROWE) Aliceina je najbolja i jedina nada za Peterov spas. On uzima posao, ali ubrzo saznaje da je kompliciranije nego što se mislilo. Alice i Terry razviju međusobno poštovanje koje prerasta u obostranu privlačnost dok pregovaraju s gerilskim agresorima za Peterov život.Uz pomoć kolege pregovarača Dina (DAVID CARUSO) i troje vrhunski uvježbanih plaćenika Terry se odlučuje za operaciju spašavanja koja bi lako mogla završiti katastrofalno ili potpuno trijumfalno.

Glavna uloga je prvotno bila ponuđena Harrisonu Fordu.

Film je 2001. godine nominiran za nagradu Blockbuster Entertainment.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju