Grupa milijardera koju predvodi vlasnik kasina u Las Vegasu želi se kladiti te odluči okupiti šest stranaca koji će se utrkivati od Vegasa do Silver Cityja.

(Rat Race), SAD, Kanada, 2001., komedija
Redatelj: Jerry Zucker

Glume: Cuba Gooding Jr., Rowan Atkinson, John Cleese, Breckin Meyer, Carrie Diamond, Whoopi Goldberg

Grupa milijardera koju predvodi vlasnik kasina u Las Vegasu (John Cleese) želi se kladiti te odluči okupiti šest stranaca koji će se utrkivati od Vegasa do Silver Cityja i osvojiti dva milijuna dolara skrivena u ormariću. Svi natjecatelji morat će prebroditi sve teškoće tijekom ove nepredvidljive i zabavne pustolovine. Prvi tim čine dva zbunjena brata (Seth Green i Vince Vieluf). Drugi tim čine majka i kći (Whoopi Goldberg i Lana Chapman) koja želi osnovati vlastitu tvrtku. Na njihovu putu nađe se i luda žena koja prodaje vjeverice (Kathy Bates). Bijesni taksist (Paul Rodriguez) ostavi omraženog ragbijaškog suca (Cuba Gooding, Jr.) usred pustinje te otme autobus prepun žena koje nalikuju Lucille Ball. Židovski obiteljski čovjek (Jon Lovitz) pridruži se utrci, ali svojoj supruzi ne želi otkriti kamo i zašto juri. Talijan (Rowan Atkinson) pokupi vozač Hitne pomoći (Wayne Knight) koji nosi ljudsko srce za transplantaciju. I konačno, u utrci sudjeluje i budući odvjetnik (Breckin Meyer) koji upozna pametnu i lijepu ženu (Amy Smart) koja vozi helikopter do Silver Cityja.

Film je 2000. godine osvojio nagradu Blockbuster Entertainment, a osvojio je i dvije nagrade 1999. godine BSFC u kategoriji najboljeg redatelja i filma.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju